Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΘΑ «ΒΡΑΣΟΥΜΕ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ - ΘΑ «ΕΞΑΕΡΩΘΕΙ» Ο ΚOΡONOΪΟΣ


Για πρώτη φορά φέτος και πολύ νωρίς μάλιστα η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ελλάδα τους 41° C που σημαίνει ότι ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαμε σχεδόν χειμώνα τώρα απότομα περάσαμε στο καλοκαίρι.

Βέβαια τα νέα είναι θετικά καθώς ο κορωνοϊός δεν μπορεί να επιβιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ γενικώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει και υγρασία στους θερινούς μήνες.

Ο κορωνοϊός έχει διαπιστωθεί κατόπιν ερευνών πως «δυσκολεύεται» από την υψηλές θερμοκρασίες και το ξηρό κλίμα. Ο συνδυασμός και των δύο κυριολεκτικά τον εξαφανίζει.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση και τους μετεωρολογικούς χάρτες που δημοσίευσε η ΕΜΥ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η χώρα μας να σημειώσει ανοδική πορεία στις θερμοκρασίες, που με τίποτα δε θα θυμίζουν μέσα Μαΐου.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη, από την Πέμπτη ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τους χάρτες με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που δημοσιεύει η ΕΜΥ να δείχνουν ότι ο υδράργυρος στην κεντρική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές θερμοκρασίες.


                          Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

                             Ο καιρός την Τετάρτη 13-05-2020



Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη 14-05-2020 και την Παρασκευή 15-05-2020






Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως την Παρασκευή.

Ο καιρός το Σάββατο 16-05-2020 και την Κυριακή 17-05-2020




Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas