Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑ!!!




Οι μελισσοκόμοι στη Γαλλία γιορτάζουν μια  πολύ καλή συγκομιδή μελιού αυτή την άνοιξη μετά από αρκετές ζεστές καιρικές εβδομάδες, αλλά θα χρειαστούν μια ομαλή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας του κοροναϊού ώστε να διοχετεύσουν στην  αγορά τα προϊόντα τους.


Στα καταπράσινα  δενδρώδη εκτάρια  κοντά στο "Σαντιγι" Palace,  στα Βόρεια του Παρισιού όπου  γυρίστηκε στη δεκαετία του 1980   η ταινία του James Bond "A View to a Kill", ο μελισσοκόμος Franck Portefaix λέει ότι φέτος είναι η καλύτερη σεζόν σε τέσσερις δεκαετίες.

 «Η ανθοφορία ήρθε σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα και η συγκομιδή είναι πάρα πολύ καλή», δήλωσε ο Portefaix, ο οποίος είναι γιος μελισσοκόμων και μελισσοκόμος και ο ίδιος εδώ και  30 χρόνια.

 Σε κοντινή απόσταση, οι συνάδελφοι με προστατευτικά καπέλα ρίχνουν καπνό με τα καπνιστήρια τους πάνω σε κυψέλες πριν τα ανοίξουν για να πάρουν το ακατέργαστο μέλι, τα περισσότερο από το οποίο η επιχείρηση του Portefaix πουλά στην αγορά.

Οι θερμοκρασίες στο l'Oise, βόρεια του Παρισιού, τον Απρίλιο έφτασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου, πιο κοντά σε αυτές του καλοκαιριού και αυτό ευνόησε  την παραγωγή μελιού.

Σε μια μέτρια συγκομιδή, μια κυψέλη μπορεί να δώσει 4-6 κιλά μέλι,  τα οποία αυξάνονται στα 10 κιλά σε μια καλή συγκομιδή, αλλά αυτή την άνοιξη ο Portefaix είπε ότι οι καλύτερες από τις 500 κυψέλες του έδωσαν έως και 20 κιλά η καθεμία.

"Το 1976 ήταν πραγματικά το έτος αναφοράς, μια πολύ καλή χρονιά και φέτος έτος έχει ξεκινήσει σαν εκείνο το έτος. "

 Όμως, δεν πανηγυρίζουν όλοι οι μελισσοκόμοι το 2020. Ενώ οι βόρειες και δυτικές περιοχές της Γαλλίας απόλαυσαν τον ιδανικό καιρό του Απριλίου, τα παρατεταμένα ξηροθερμικά  φαινόμενα  έβλαψαν  τις συγκομιδές στο νότο.

Ο κακός καιρός στην περιοχή Landes έβλαψε την παραγωγή μελιού ακακίας. «Με την αναταραχή στο κλίμα μας, οι συγκομιδές γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτες. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν αλλά πρέπει να μετριάσουμε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Henri Clement, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Γαλλικής Μελισσοκομίας.

Η Γαλλία παρήγαγε 28.000 τόνους το 2018, σύμφωνα με τη Γαλλική Ομοσπονδία Επαγγελματικών Μελισσοκόμων (FFAP), πριν την απογοητευτική  συγκομιδή του 2019.

 Η πρόκληση για τους μελισσοκόμους το 2020 θα είναι η πώληση των άφθονων προϊόντων κυψέλης που παράγουν. Σε όλη τη Γαλλία, οι δήμαρχοι έκλεισαν τις υπαίθριες αγορές ή επέβαλαν αυστηρούς όρους ως μέρος των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Λειτουργεί μόνο μία από τις 20 αγορές που συνήθως πουλά ο Portefaix. Εκεί, αυτός και οι συνάδελφοί του φορούν μάσκες και αποθηκεύουν τα βάζα τους πίσω από φύλλα σελοφάν για να αποτρέψουν τους πελάτες  από το να τα αγγίξουν.

  «Έχουμε μια εξαιρετική συγκομιδή, οπότε θα έχουμε αποθέματα όταν τελειώσει η καραντίνα», δήλωσε ο Portefaix. "Αλλά αυτή η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη."
Πηγή:(Reuters)

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas