Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ;



Η Ελλάδα είναι από άποψη μελισσοκομικού ενδιαφέροντος μια χώρα με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες και μεγάλη μελισσοκομική παράδοση και τεχνογνωσία.
Κατατάσσεται σε μία από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρες του κόσμου σε φυτικά είδη.
Στο κλίμα, από ξηροθερμικό μέχρι υγρό και βροχερό, με σχετικά ήπιους χειμώνες και με ιδιαίτερα μεγάλη περίοδο ηλιοφάνειας σχεδόν στο σύνολο της χώρας έτσι έχουμε χαμηλή υγρασία και αυτό συμβάλει στην πυκνότητα του. Σε αντίθεση με τα εισαγόμενα, που είναι πολύ ρευστά λόγω της υψηλής υγρασίας που έχουν. Γιατί όση υψηλότερη υγρασία έχει ένα μέλι, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να αλλοιωθεί. Με άλλα λόγια κλιματολογικές συνθήκες που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας.
Στην  βιοποικιλότητα των φυτικών ειδών ενώ σε πολλές περιπτώσεις φυτά & δένδρα από διαφορετικά εδάφη συμβιούν στις ίδιες περιοχές προσδίδοντας στο μέλι που συλλέγετε ιδιαιτέρες γεύσεις και αρώματα (6000 είδη φυτών, από τα οποία τα 1100 συναντώνται μόνο στην Ελλάδα) όπου οργανώνεται και δρα η κοινωνία των μελισσών. Όλη αυτή η τεράστια ποικιλία ανθέων, κωνοφόρων δένδρων και αρωματικών φυτών που ευδοκιμούν στη χώρα μας , συντελούν στη διαμόρφωση των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού μελιού, κάτι το οποίο έχει τεκμηριωθεί και επιστημονικά. Συμβάλλει βέβαια σε αυτό και το ότι η μελισσοκομία στην Ελλάδα είναι νομαδική. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι μεταφέρουν τα μελίσσια τους από τόπο σε τόπο και από ανθοφορία σε ανθοφορία, σε όλη τη χώρα και συλλέγουν ένα υπέροχο προϊόν Το ελληνικό μέλι δεν προέρχεται μόνο από μονοανθικές καλλιέργειες και αυτό αποτελεί μια από τις ιδιαιτερότητες του.
Στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εμπειρίας & τεχνογνωσίας που κουβαλούν οι Έλληνες μελισσοκόμοι το οποίο μεταδίδεται από γενιά σε γενιά καθώς επίσης ο συνεχής εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη τους.
Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών της πλούσιας ελληνικής φύσης με το θαυματουργό οργανισμό που λέγεται μέλισσα μας δίνει ποικιλίες μελιού εξαιρετικής ποιότητας με μοναδικά χαρακτηριστικά και γεύση που αναγνωρίζονται διεθνώς.

http://mestamelia.gr/
http://www.organic-honey.gr/

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas