Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΩΣ 14 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ


Προθεσμία έως τις 14 Μαΐου έχουν οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση τους στα αρμόδια κέντρα μελισσοκομίας, στο πλαίσιο της Δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η αξία της κάθε κυψέλης αντικατάστασης καθορίζεται μέχρι του ποσού των 30 ευρώ, με το ποσοστό αντικατάστασης να ανέρχεται σε 10% επί των κατεχομένων κυψελών.
Μάλιστα, από το μελισσοκομικό έτος 2021 και μετά μπορεί να ενισχυθεί και η αγορά μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών σε ποσοστό 20% επί των κατεχομένων κυψελών των δικαιούχων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Εθνικό Μελισσοκομικό Πρόγραμμα 2020-2022.


Δικαιούχοι
Δικαιούχοι της δράσης είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι θεωρημένου και εν ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου, τα οποία διατηρούν μελισσοκομική εκμετάλλευση με τουλάχιστον 20 «κατεχόμενες κυψέλες».
Με δεδομένο ότι η έγκαιρη υποβολή της δήλωσης κατεχομένων κυψελών αποτελεί κριτήριο επιλεξιμότητας για την ένταξη των δικαιούχων στη δράση, κατ’ εξαίρεση, για το μελισσοκομικό έτος 2020, η τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή της δεν αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού από τη δράση. Επομένως, τυχόν εκπρόθεσμες αιτήσεις-δηλώσεις κατεχομένων κυψελών για το μελισσοκομικό έτος 2020 λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των δικαιούμενων ενίσχυσης κυψελών των δικαιούχων, αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του συνόλου των κυψελών, τις οποίες δηλώνει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όσο για την αίτηση συμμετοχής στη δράση, θα πρέπει να υποβληθεί φέτος έως τις 14/5 στο οικείο Κέντρο Μελισσοκομίας σε πρωτότυπη έντυπη μορφή ή να διαβιβαστεί σε μορφή σαρωμένου ψηφιακού φωτοαντιγράφου (σκαναρισμένο αντίγραφο). Η υποβολή της αίτησης-δήλωσης δύναται να γίνει και με ψηφιακό τρόπο από τον ίδιο τον δικαιούχο, μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής, η οποία έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για τον σκοπό αυτόν, τα Κέντρα Μελισσοκομίας παρέχουν στους δικαιούχους την απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη, εφόσον τους ζητηθεί.
Σημειώνεται ότι η αίτηση συμμετοχής πρέπει να φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου (για φυσικά πρόσωπα) ή του νόμιμου εκπροσώπου (για νομικά πρόσωπα).

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas