Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1 - ΑΠΟ ΤΟ HACCP ΣΤΟ ISO 22000



Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ISO 22000 είναι το πιο διαδομένο παγκοσμίως πρότυπο διοίκησης το οποίο προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις και την ικανότητα των οργανισμών ως προς τον έλεγχο των κινδύνων και τη διασφάλιση της ασφάλεια των τροφίμων. Οι απαιτήσεις του προτύπου είναι γενικές και μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το είδος καθώς και τις δραστηριότητές τους.

Η συντομογραφία HACCP αντιπροσωπεύει την αγγλική ανάλυση κινδύνων για κρίσιμα σημεία ελέγχου. Μπορεί να μεταφραστεί στη γλώσσα μας ως ανάλυση κινδύνου σε κρίσιμα σημεία ελέγχου. Το πρότυπο αυτό, το οποίο εκπονήθηκε στο 1960, αναπτύχθηκε προκειμένου να καθοριστεί ένα πρότυπο για τα έργα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να διατηρηθούν οι συνθήκες υγιεινής και αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις όπου παράγονται τρόφιμα και ποτά.
Από την άλλη πλευρά, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες της για την ασφάλεια των τροφίμων με την παγκόσμια έννοια, εφιστά την προσοχή σε διάφορους χημικούς κινδύνους και μικροβιολογική μόλυνση και δηλώνει ότι οι ασθένειες που μεταδίδονται με τρόφιμα πρέπει να παρακολουθούνται. Εφιστά επίσης την προσοχή στις νέες τεχνολογίες παραγωγής τροφίμων και στις δυνατότητες των εγκαταστάσεων.
Εν ολίγοις, το Σύστημα HACCP προβλέπει τη δημιουργία ενός συστήματος για την προετοιμασία και το μαγείρεμα των προϊόντων διατροφής σε ποια σημεία και τους κινδύνους, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξαλειφθούν αυτοί οι κίνδυνοι και τις διαδικασίες ελέγχου. Είναι επίσης ένα σύστημα που μειώνει το κόστος και βελτιώνει την ποιότητα καθώς αποφεύγονται τα σφάλματα παραγωγής.


Δείτε στο παρακάτω video τι προαπαιτούμενα υπάρχουν!!!!


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas