Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



Το καλύτερο κέρασμα με το καφεδάκι σας.
Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει υπέροχος, πεντανόστιμος και μυρωδάτος..

Υλικά
Σιρόπι:
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά
Για το χαλβά:

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα το ένα χοντρό και το άλλο ψιλό)
  • 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  •  
Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι….

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι…

Ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξανθίνει…

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει…

Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αμύγδαλα και ότι άλλο θέλουμε..

Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas