Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τον καθορισμό του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας.

Τα ερευνητικά προγράμματα που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της απόφασης, δύναται να εντάσσονται σε κάποιο από τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

α) Μελέτη των προδιαγραφών για την χωροταξική κατανομή και την τοποθέτηση μελισσιών, σε συσχέτιση με την επίδρασή τους στο περιβάλλον και στην γεωργική παραγωγή.

β) Δημιουργία «Ψηφιακού Άτλαντα Γυρεόκοκκων».

γ) Καταγραφή, χαρτογράφηση αξιολόγηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας περιοχών της χώρας.

δ) Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας νέων - εναλλακτικών μεθόδων πρόληψης - αντιμετώπισης ασθενειών, εχθρών και ιώσεων.

ε) Διερεύνηση βιολογικών δράσεων των ελληνικών μελιών.

στ) Χρήση των προϊόντων της μέλισσας σε καινοτόμα προϊόντα διατροφής.

ζ) Χρήση καινοτομιών σε όλες τις φάσεις της πρωτογενούς παραγωγής, τυποποίησης, ταυτοποίησης και εμπορίας μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων.

η) Διάσωση, βελτίωση και διατήρηση γενετικού υλικού ελληνικών πληθυσμών μελισσών.

Το ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε μελισσοκομικό έτος (2020, 2021, 2022), καθορίζεται ως το μέγιστο ύψος επιχορήγησης για την υλοποίηση της δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα». Ως δικαιούχοι ορίζονται Πανεπιστημιακά, Ερευνητικά Ιδρύματα και Ινστιτούτα.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ


Παϊσιάδης Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas