Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Οι πιο ζουμερές τηγανίτες με μήλο και μέλι!


Είναι απλές αλλά παράλληλα, λαχταριστές, μια που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις θεωρούν ως παραδοσιακό γλυκό. Είναι οι τηγανίτες που θα τις σερβίρετε με μέλι και μήλο για να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές!

Υλικά
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα 
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 
  • 1 μήλο καθαρισμένο
  • Μέλι
Εκτέλεση

Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη

Στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα

Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός

Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι

Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας


Γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή μαζί με 1 καθαρισμένο μήλο και μέλι.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas