Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η πιο αποτελεσματική συνταγή για το βήχα με μόλις 3 συστατικά


Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και μαζί του έχει φέρει πολλές ασθένειες όπως γρίπη, κρυολογήματα και βήχα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πάνε σε φαρμακεία και αγοράζουν καραμέλες για το λαιμό, προκειμένου να ανακουφιστούν από το βήχα, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τα επιβλαβή συστατικά που έχουν αυτές όπως, τεχνητά χρώματα αλλά και συντηρητικά. Έτσι η κατάποση αυτών των τοξινών δεν είναι καλή, και είναι ακόμη χειρότερο, όταν είστε άρρωστοι.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να φτιάξετε τις δικές σας καραμέλες για το βήχα, στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο μερικά συστατικά που είναι 100% ασφαλή, επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε το εν λόγω βήχα με φυσικό τρόπο, και ταυτόχρονα με τον πιο αποτελεσματικό. Ενώ μπορεί να σας φαίνεται αυτό απίθανο, υπάρχουν αποδεδειγμένα λόγοι πίσω από κάθε ένα από αυτά τα συστατικά, που δείχνουν οτι όταν συνδυάζονται μαζί, κάνουν αυτή τη συνταγή εξαιρετικά αποτελεσματική.

Λάδι καρύδα
Το λάδι καρύδας όχι μόνο βοηθά στο να απαλύνει τον πονόλαιμο και να σταματήσει βήχα, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος την ίδια στιγμή. Είναι επιφορτισμένο με αντιοξειδωτικά και προσφέρει τόσο αντιβακτηριακές όσο και αντιικές ιδιότητες. Έχει υψηλό επίπεδο λαυρικού οξέως, ένα υγιές λιπαρό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για την καταπολέμηση των βακτηρίων και δημιουργώντας ένα εχθρικό περιβάλλον για τους ιούς, το οποίο βοηθά την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Το λάδι καρύδας αποτελείται στην πραγματικότητα από το 50 τοις εκατό λαυρικό οξύ, το οποίο το σώμα μετατρέπει σε μονολαυρίνη, έναν αντι-ιικό παράγοντα ο οποίος μπορεί να παλέψει όλα τα είδη των ιών και των παθογόνων, συμπεριλαμβανομένου του HIV, τον έρπητα, τη γρίπη και τα επιβλαβή πρωτόζωα όπως το Giardia lamblia.
Επειδή το λάδι καρύδας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα , μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στο να μειώσει τη διάρκεια μιας ασθένειας αρκετά.
Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να φτιάξετε τις δικές σας καραμέλες για το βήχα, στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο μερικά συστατικά που είναι 100% ασφαλή, επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε το εν λόγω βήχα με φυσικό τρόπο, και ταυτόχρονα με τον πιο αποτελεσματικό

Μέλι
Το μέλι προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρές και αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, είναι διάσημο για την ικανότητά του να θεραπεύει το φυσικά κρύο και το βήχα. Στην πραγματικότητα, οι επιστημονικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό για τη θεραπεία του βήχα ως μη συνταγογραφούμενο φάρμακο για το βήχα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο πηχτό μέλι, το οποίο βοηθά στο να επικαλύπτεται ο λαιμός, καθώς και στην ικανότητά του να προκαλεί νευρικές απολήξεις για την προστασία ενός αδυσώπητου βήχα.
Εάν έχετε βήχα ο οποίος σχετίζεται με αλλεργίες, τότε χρησιμοποιήστε ακατέργαστο μέλι, ιδανικά το οποίο παράγεται σε τοπικό επίπεδο, καθώς μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γύρη που είναι πιο κοινό σε μια συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν στο μέλι που αγοράζονται σε τοπικό επίπεδο. Όταν πετούν από το ένα λουλούδι στο άλλο, οι μέλισσες καλύπτονται με σπόρια γύρης, και αυτά τα σπόρια μεταφέρονται με το μέλι που παράγουν. Η κατανάλωση τότε βοηθά στη δημιουργία ανοσίας η οποία συναντάται σε αυτό το περιβάλλον. Μια μελέτη  έδειξε ότι τα άτομα που είχαν διαγνωστεί με αλλεργία στη γύρη σημύδας ήταν σε θέση να μειώσουν το 60 τοις εκατό των αλλεργικών συμπτωμάτων τους, καθώς και να μειώσουν τις μέρες με σοβαρά συμπτώματα κατά 70 τοις εκατό από την κατανάλωση του μελιού κατά τη διάρκεια της σημύδας, εποχής της γύρης.
Το μέλι σε αυτή τη συνταγή δεν χρησιμεύει μόνο ως συστατικό δέσμευσης για να κρατήσει τις σταγόνες του βήχα μαζί, προσφέρει και μια γλυκιά γεύση που κάνει τη γεύση πολύ καλύτερη.

Κανέλα
Η κανέλα έχει όχι μόνο μια υπέροχη γεύση και άρωμα, αυτό το ισχυρό μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί και για ιατρικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι παροχές αυτής στην υγεία, που προέρχεται από το φλοιό του δέντρου Cinnamomum το οποίο περιέχει μια σειρά από ενώσεις όπως κινναμαλδεΰδη, κινναμωμικό οξύ και κινναμωμικό που είναι υπεύθυνες για τις ικανότητές της προαγωγής της υγείας. Η κανέλα προσφέρει επίσης ειδικές φαινολικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικές προστατευτικές ενώσεις σε αυτό το μπαχαρικό – που όλες μαζί συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα έλαια κανέλας μπορεί ακόμη και να προστατεύουν από μια ποικιλία βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων ενός κρυολογήματος ή μιας γρίπης.
Η κανέλα βοηθά επίσης όσους υποφέρουν από αλλεργίες, δεδομένου ότι μειώνει τη φλεγμονή, ενώ πολεμά τις αντιδράσεις της ισταμίνης.

Η ανάμειξη λοιπόν αυτών των 3 συστατικών βοηθά ώστε να φτιάξετε την πιο αποτελεσματική συνταγή για το βήχα!

Συστατικά:

•        ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
•        ½ φλιτζάνι μέλι
•        1 ½ κουταλάκι κανέλα
Προμήθειες:
•        παγοθήκες
•        δοχεία αποθήκευσης
Οδηγίες:
•        Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και τη μικρή παγοθήκη
•        Μετρήστε και τοποθετήστε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ
•        Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί κάτι σαν σαντιγί.
•        Προσθέστε το μέλι και χτυπήστε μέχρι το λάδι καρύδας και το μέλι να αναμειχθούν καλά.
•        Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
•        Ρίχνουμε το μίγμα σε μια μικρή παγοθήκη.
•        Παγώνουμε για τουλάχιστον 2Ο λεπτά ή έως ότου το μείγμα έχει σκληρύνει.
•        Βγάλτε τις μικρές καραμελίτσες έξω από την παγοθήκη και ταποθηκεύστε τες σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσετε

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
daddy-cool.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas