Μπορεί μέχρι τώρα να χρησιμοποιούσατε το μέλι για το τσάι, το γιαούρτι ή τη φρουτοσαλάτα σας, τώρα μπορείτε να το αξιοποιήσετε και σε κάτι ακόμα: στα ντρέσινγκ σας!
Είναι γλυκό και θρεπτικό και παρ’ όλο που μια κουταλιά του φτάνει τις 60 θερμίδες, οι ειδικοί το συνιστούν αντί για ζάχαρη. Ο λόγος είναι ότι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες ένα τύπο αντιοξειδωτικού που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει μακροπρόθεσμα την πιθανότητα καρκίνου, συν του ότι περιέχει σίδηρο και διάφορες βιταμίνες, οι οποίες, ακόμη κι αν βρίσκονται σε μικρές ποσότητες, του δίνουν πολύ μεγαλύτερη διατροφική αξία σε σχέση με τη ζάχαρη.
Σύμφωνα, όμως, με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, το μέλι έχει άλλο ένα καλό: αν το χρησιμοποιείτε στα ντρέσινγκ, μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι και 9 μήνες.
Δοκιμάστε, λοιπόν, να αφήσετε τις μαγιονέζες στην άκρη και να φτιάξετε ένα εύκολο και υγιεινό νρέσινγκ που θα διατηρηθεί, με 2 κουταλιές του γλυκού μέλι, με ¾ της κούπας μπαλσάμικο και ¼ της κούπας ελαιόλαδο.
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου