Καθημερινά πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν προβιοτικά (φιλικά βακτήρια) σε κάψουλες η σε τροφές όπως το γιαούρτι με σκοπό την ενίσχυση της καλής λειτουργίας του εντέρου.
Οι Μέλισσες προσφέρουν αυτά τα φιλικά βακτήρια που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση διαφόρων λοιμώξεων η προβλημάτων στους ανθρώπους.
Στο μέλι έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ενός μικροοργανισμού που ονομάζεται Lactobacillus L. kunkeei, του οποίου το θεραπευτικό και προβιοτικό αποτέλεσμα είναι ικανό να αλληλεπιδράσει με παθογόνους παράγοντες που μέχρι στιγμής, είναι ανθεκτικά στα φάρμακα και στα υγειονομικά μέτρα.
Η ύπαρξη αυτού του προβιοτικού μπορεί να εξηγήσει γιατί το ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ μέλι δεν είναι μόνο διεγερτικό του ανοσοποιητικού, αλλά και αντιβιοτικό. Είναι επειδή τα προβιοτικά διαχωρίζουν πολλές φυσικές ενώσεις για να απομακρύνουν βακτήρια που απειλούν τις περιοχές τους.
Αλήθεια έχεις βάλει το μέλι στη καθημερινότητα σου;
Δημοσίευση σχολίου