Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ --ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ !!!



Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, με τους ιθύνοντες να φέρνουν εμπόδια, σε έναν από τους κλάδους, όπως ο αγροτικός, που έμεινε ορθάνοιχτος, εν μέσω πανδημίας.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας, κ. Γιάννης Πάζιος είπε ότι, από τις 18 του μήνα οι έχοντες αγροτική εκμετάλλευση κατά τις μετακινήσεις τους υποχρεούνται να φέρουν ειδική βεβαίωση από την Εργάνη ή την ΑΑΔΕ, με τις χειρόγραφες να μην τους καλύπτουν έναντι των παραβάσεων, που επισύρουν πρόστιμα της τάξης των 300 ευρώ ανά περίπτωση.

Σημειωτέον ότι από τις 15 έως τις 17 του μήνα ισχύει μια μεταβατική περίοδος, ώστε οι παραγωγοί (και όχι μόνο), να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που ισχύουν από τις 15 του μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Πάζιο το μπέρδεμα είναι μεγάλο, όπως εξίσου μεγάλος είναι και ο φόρτος των λογιστών που απευθύνονται ως επί το πλείστον οι αγρότες για να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις αυτές, κάτι που σίγουρα δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.


Η ΕΑΣ Μεσσηνίας έστειλε σχετική επιστολή στην ΓΓΠΠ, η οποία έχει ως εξής:

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα ώστε για το σύνολο των Αγροτών της χώρας, επιτραπεί η μετακίνηση τους με χειρόγραφες βεβαιώσεις ως ίσχυε έως σήμερα καθώς καθίσταται πρακτικά αδύνατο δεκάδες χιλιάδες παραγωγών να σπεύσουν σε λογιστικά γραφεία για να εκδώσουν μέσω Εργάνη ή ΑΑΔΕ τις σχετικές βεβαιώσεις μετακίνησης.

Αν συνεκτιμηθεί και η ύπαρξη συνταξιούχων ή/και μελών οικογενειών που συνεπικουρούν στις αγροτικές εργασίες δίχως να φαίνονται στο σύστημα ως Αγρότες αντιλαμβάνεστε το μείζων πρόβλημα που θα υπάρξει.

Ας μην ταλαιπωρούμε άλλο τους παραγωγούς μας που έδωσαν την μάχη της διασφάλισης της διατροφικής μας επάρκειας αλλά και τους χιλιάδες λογιστές που έχουν δεχθεί ένα υπέρμετρο όγκο πράξεων ένεκα των μέτρων! Προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκριση σας!
Μπίκας Αλέξανδρος

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas