Παραδοσιακό
γλυκό του Μαρόκου που σερβίρεται σε γάμους και αρραβώνες.
Συστατικά:
- 1 κιλό μέλι
- 1 κ.σ. αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 πρέζα σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
Εκτέλεση:
Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να ζεσταθεί το μέλι προσέχοντας να μην ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 45ο
C. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε σε βάζα. Σερβίρουμε ως κέρασμα σε
πιατάκια μαζί με σουσάμι και αμύγδαλα.
*Σας συνιστούμε να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες
των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά.*
Δημοσίευση σχολίου