Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ


Το μέλι είναι το καλύτερο φάρμακο για το βήχα παραδέχονται οι γιατροί στη Βρετανία.Οι νέες συστάσεις έρχονται για να σταματήσει η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα. 
 
Καταναλώστε μέλι για να σας περάσει ο βήχας, συνιστούν οι επίσημοι ιατρικοί φορείς στη Βρετανία.    Ένα ζεστό ρόφημα με μέλι μπορεί να κάνει πολύ καλύτερο στην υγεία ενός ασθενή ο οποίος ταλαιπωρείται από βήχα ή πονόλαιμο, συγκριτικά με τα αντιβιοτικά, σημειώνουν οι ιατρικές αρχές στη Βρετανία.   
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν καταφέρνουν να σταματήσουν το βήχα, ο οποίος, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, χρειάζεται 2 με 3 βδομάδες για να περάσει από μόνος του.    
Εδώ και μερικούς μήνες στη Βρετανία έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να σταματήσει η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα.


Σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το 48% των περιπτώσεων που ασθενείς έχουν απευθυνθεί σε γιατρό για βήχα ή βρογχίτιδα έχουν λάβει αντιβιοτικά.   Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, μπορεί να δημιουργήσει κύτταρα ανθεκτικά σε θεραπεία, κάτι που θα κάνει αργότερα δύσκολη την αντιμετώπιση λοιμώξεων.    
«Η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα για να μειώσουμε τη χρήση τους» δήλωσε η Δρ. Susan Hopkins, αναπληρωτής διευθυντής του Αγγλικού Δημοσίου Συστήματος Υγείας που συμμετέχει στη συζήτηση.    
Στις νέες συστάσεις, όμως, υπογραμμίζεται πως τα αντιβιοτικά μπορεί να είναι απαραίτητα όταν ο ασθενής πάσχει από χρόνιες παθήσεις ή έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.   
Το μέλι δεν συνιστάται επίσης σε παιδιά κάτω του ενός χρόνου γιατί ενέχει ο κίνδυνος να περιέχει βακτήρια τα οποία μπορούν να προκαλέσει την παιδική ασθένεια αλλαντίαση.    
«Οι άνθρωποι μπορούν να σταθμίσουν τα συμπτώματα ή να ζητήσουν συμβουλές από τον φαρμακοποιό τους» παραδέχτηκε η Tessa Lewis, γενικός ιατρός και πρόεδρος της επιτροπής συστάσεων για την αντιβιοτική συνταγογράφηση.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas