Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΑΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ;



Πολλοί πίνουν τον καφέ και το τσάι τους με γάλα αλλά αυτό δεν γνωρίζουν είναι πως δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία τους.

Το τσάι συμβάλλει στην προστασία από καρδιακά νοσήματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, προλαμβάνει την αρθρίτιδα, αυξάνει την πυκνότητα των οστών, καταπολεμά την κακοσμία του στόματος κ.ά.

Δες γιατί δεν πρέπει να βάζεις γάλα στο τσάι σου:

Το τσάι λοιπόν κάνει καλό, αρκεί να πίνεται χωρίς ζάχαρη (αλλά με μέλι) και χωρίς γάλα.

Ειδικά για το δεύτερο, σε σχετική μελέτη διαπιστώθηκε ότι μία ομάδα πρωτεϊνών του γάλακτος, οι καζεΐνες, μειώνουν την ποσότητα των κατεχινών που περιέχονται στο τσάι και οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία από τη στεφανιαία νόσο.

Επιπλέον οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, αφού το γάλα φαίνεται να τροποποιεί τη βιολογική δράση των συστατικών του τσαγιού, είναι πιθανό να επηρεάζει και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν είναι καλύτερα να αποφεύγεις το γάλα και να προτιμάς να συνοδεύεις το τσάι σου με λεμόνι, το οποίο δρα με τελείως αντίθετο τρόπο από το γάλα.

Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει βοηθά τον οργανισμό να συγκρατήσει περισσότερες από τις αντιοξειδωτικές ουσίες του τσαγιού και κυρίως τις κατεχίνες.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas