Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ Η΄ΠΕΡΓΑ!!!



Το ψωμί μέλισσας μπορεί να ακούγεται σαν να αναφέρεται σε ένα ψωμί που έχει σχήμα μέλισσας, αλλά στην πραγματικότητα σχεδόν δεν έχει καμία ομοιότητα με το ψωμί. Το ψωμί μελισσών είναι στην πραγματικότητα μια μορφή οφέλη της γύρης μελισσών που ζυμώνεται φυσικά από τις
μέλισσες.

Το ίδιο το ψωμί μελισσών έχει και διάφορα ονόματα, όπως η αμβροσία ή πέργα (perga), ενώ μπορεί επίσης να γραφτεί εναλλακτικά ως «ψωμί μελισσών»,
για αυτό και δεν υπάρχει επί του παρόντος τυποποιημένη μορφή για το πώς θα πρέπει να γράφεται. Τι είναι τα ψωμιά μελισσών; Και ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ψωμί μελισσών είναι η φυσική ζύμωση της γύρης των μελισσών, ωστόσο μπορείτε επίσης να φτιάξετε και εσείς δικό σας. Τα ψωμιά μελισσών αναφέρονται επίσης στα σφαιρίδια που χρησιμοποιούνται από τις μέλισσες για τη συσκευασία της γύρης. Η αποθήκευση της γύρης των μελισσών ολοκληρώνεται με σάλιο μέλισσας σφραγισμένο με μία ή λίγες σταγόνες μελιού.

Η γύρη των μελισσών θεωρείται συχνά πολύ πιο ισχυρή από ότι η γύρη των λουλουδιών, και οι βοτανολόγοι έχουν θεμελιώσει την εφαρμογή της σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών παθήσεων, ιδιαίτερα δερματολογικών παθήσεων όπως έκζεμα, εξανθήματα πάνας καθώς και ακμή.

Από την άλλη πλευρά, τα άλλα οφέλη για την υγεία του ψωμιού μελισσών και της γύρης μελισσών εκτός από τις διατροφικές πηγές δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Η γύρη των μελισσών είναι ασφαλής για βραχυπρόθεσμη χρήση και η παρατεταμένη κατανάλωση μπορεί να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Ακόμα και παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν, όπως μόλυνση από τοξικά μέταλλα ή μυκητοτοξίνες από μύκητες. Αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από γύρη μελισσών όπως δύσπνοια, ασφυξία, αθώς και πρήξιμο. Η γύρη μελισσών πρέπει επίσης να αποφεύγεται από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

Αυτά είναι τα οφέλη για την υγεία από μελισσοκομικές φυσικές θεραπείες ομορφιάς, καθώς και τα οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης βασιλικού πολτού πρόπολης και της γύρης μελισσών.



Πώς παρασκευάζεται το ψωμί της μέλισσας;


Το ψωμί μελισσών έχει σύνθεση 25% μέλι ή νέκταρ, 70% γύρη και το υπόλοιπο είναι το σάλιο της μέλισσας. Οι παραπάνω συνθέσεις εγχέουν τη γύρη με ένα ευρύ φάσμα φυσικών προβιοτικών βακτηρίων συν ζύμης, τα οποία είναι σημαντικά για την έναρξη της διαδικασίας ζύμωσης.

Οι μέλισσες που μένουν μέσα στις κυψέλες συσκευάζουν τη γύρη στα κτενίσματα σφιχτά και με ασφάλεια και το συνδυάζουν με άλλα συστατικά αργότερα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να γίνει ένας αξιοσημείωτος μετασχηματισμός, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ψωμιού μελισσών.

Και μετά από μερικές εβδομάδες, το ψωμί μελισσών είναι τελικά έτοιμο, πράγμα που δείχνει ότι η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.


Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;


• Είναι μια αξιοσημείωτη πηγή αντιοξειδωτικών


Τα αντιοξειδωτικά είναι βασικά αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την υγεία σας στην κορυφαία του κατάσταση. Χωρίς αυτό, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί και καταλήγετε να είστε επιρρεπείς σε ασθένειες. Τα καλά νέα είναι ότι το ψωμί μελισσών είναι γνωστό ότι είναι μια πλούσια
πηγή αντιοξειδωτικών.

Μια μελέτη του 2017 «Λειτουργικές ιδιότητες του μελιού που συμπληρώθηκε με ψωμί μέλισσας και πρόπολη» από τον Kowalski από την Πολωνία επιβεβαίωσε ότι το ψωμί μελισσών έχει τη μεγαλύτερη επιρροή του όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η έρευνα συμπληρώθηκε επίσης
από μέλι εμπλουτισμένο με πρόπολη και ψωμί μελισσών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το μέλι είχε τις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές τους ικανότητες να αποδειχθούν εάν εμπλουτίστηκαν με τις δύο ουσίες.

• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ηπατίτιδας.


Η ηπατίτιδα είναι μια πολύ μεταδοτική ηπατική λοίμωξη και φλεγμονή που προκαλείται από τους ίδιους τους ιούς της ηπατίτιδας. Μολύνει το ήπαρ προκαλώντας συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και προκαλούνται από αυτοάνοσο, ιούς, μολυσμένα τρόφιμα ή νερό.

Υπάρχουν τρεις τύποι ηπατίτιδας: ηπατίτιδα Α, ηπατίτιδα Β καθώς και ηπατίτιδα C. Η ηπατίτιδα μπορεί να είναι οξεία (προσωρινή) ή χρόνια (μακροχρόνια) εάν υπερβαίνει τους 6 μήνες της διάρκειας της νόσου. Αυτή η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια προκαλεί θάνατο σε 1 στους 500 ασθενείς ετησίως και μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό.

Μια έρευνα του 1976 στην οποία συμμετείχαν 110 ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα είχαν δοκιμάσει μερικούς από τους ασθενείς 30 γραμμάρια ψωμιού μελισσών για μια περίοδο 30 ημερών, ενώ στα υπόλοιπα άτομα δόθηκε φρέσκια γύρη κάθε μέρα συνεχώς ή 90 ημέρες για να ομαλοποιηθεί η αναλογία αίματος λευκωματίνης / σφαιρίνης . Οι ασθενείς που έλαβαν ψωμί μελισσών και φρέσκια γύρη είχαν την αναλογία τους αυξημένη από 0,96 σε 1,27 και 0,85 σε 1,26 αντίστοιχα.


• Παρέχει μια ολιστική φροντίδα της καρδιάς και του συστήματος αίματος.


Ακριβώς όπως τα οφέλη του μελιού για καρδιακές παθήσεις, το ψωμί μελισσών μπορεί επίσης να προσφέρει μια υγιή φροντίδα της καρδιάς και του συστήματος αίματος διατηρώντας μια υγιή κυκλοφορία σε αυτό και αποτρέποντας ασθένειες όπως η υπέρταση και η αναιμία.


Η υπέρταση


Η υπέρταση είναι συνώνυμο της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ η αναιμία είναι η κατάσταση όπου το αίμα δεν έχει αρκετές εναποθέσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η υπέρταση μπορεί να θεραπευτεί λαμβάνοντας 15 γραμμάρια ψωμιού μελισσών σε δόση δύο φορές την ημέρα για 45 ημέρες. Η χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί έως και 24%, η LDL ή η κακή χοληστερόλη

μειώθηκαν έως και 36% ενώ η HDL ή η καλή χοληστερόλη αυξάνονται σε αναλογία 2: 1. 

 

Εν τω μεταξύ, η αναιμία μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια του ψωμιού μελισσών λαμβάνοντας μαζί με το μέλι.




Βιολογικό ψωμί μέλισσας:
Είναι η πηγή μιας μεγάλης ποσότητας βιταμινών, μετάλλων και άλλων χρήσιμων και ουσιωδών ουσιών για το σώμα, γι’ αυτό συνιστάται για την ανακούφιση από τα συμπτώματα πολλών ασθενειών. Η γεύση του είναι γλυκόπικρη και μπορεί να καταναλωθεί μόνη του ή σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα μέλισσας όπως μέλι, πρόπολη ή βασιλικός πολτό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Βλέπουμε ότι το ψωμιά της μέλισσας δεν μοιάζει με το κατά γράμμα ψωμί που γνωρίζουμε. Παρόλα αυτά ενισχύει και προστατεύει τον οργανισμό μας από διάφορες ασθένειες με φυσικό πάνω από όλα τρόπο. Σημαντική συμβουλή όπως είδαμε παραπάνω, είναι η δοσολογία. 

Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas