Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΩΣ ΤΑΙΖΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟΥΣ !!!


Αν ψάχνετε τρόπους για να ταΐσετε φυσικά τα μελίσσια σας, προκειμένου να αποφύγετε την χειμερινή έλλειψη τροφής που μπορεί να οδηγήσει και σε καταστροφή του μελισσιού, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αρχαίων Ελλήνων.
Μπορεί στις μέρες μας οι παραγωγοί μελιού να χορηγούν ένα είδος τροφής που περιλαμβάνει επεξεργασμένη ζάχαρη ή βανίλια, ωστόσο στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε αυτή η λύση.
 
“Τροφή- Φάρμακο”

 Να επισημάνουμε για όσους δεν γνωρίζουν πως: Η Ελληνική κλασική βανίλια παρασκευάζεται με βρασμό, ζάχαρης, νερού και έναν διασπαστή συνήθως ξινό, λεμόνι ή ξίδι.

Έτσι οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν στα μελίσσια σταφίδες ή ξερά σύκα λιωμένα, ξασμένο μαλλί ώστε να μην πνίγονται εμποτισμένο με κρασί από σταφίδα, χυμό σταφυλιών βρασμένο μέχρι να μείνει ο μισός, ή υδρομέλι, πετιμέζι δηλαδή.

Οι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να χορηγηθούν και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιόδους ξηρασίας, όταν η φυσική τροφή των μελισσών από τα λουλούδια έχει καταστραφεί.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η φυσική τροφή της μέλισσας είναι το μέλι που αποτελείται από, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες, φρουκτόζη και γλυκόζη.

Η πολύ μεγάλη διατροφική του αξία το καθιστά ξεκάθαρα υπερτροφή: Μέλι, η απίθανη, μαγική τροφή!!
Καμιά φορά όμως το μέλι εντός της κυψέλης τελειώνει και ο μελισσοκόμος πρέπει να δώσει μελισσοτροφή. Η ποιότητα της μελισσοτροφής πρέπει να είναι υψηλή για να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του σμήνους.

Έτσι το υποκατάστατο ίσως πρέπει να ομοιάζει προς το μέλι στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αν θέλουμε να διατηρήσουμε δυνατά μελίσσια.

 Δικαίως, λοιπόν, οι πρόγονοί μας επέλεξαν, αντί για ζάχαρες..

Την Σταφίδα: Μία ασπίδα προστασίας του οργανισμού
Το σύκο: Αποξηραμένο σύκο: Ένα διατροφικό υπερόπλο
Το σταφύλι, ως Πετιμέζι: το come-back ενός αρχαίου γλυκαντικού ιδιότητες και συνταγή  το οποίο θα πρέπει να επισημάνουμε πως δεν έχει καμία σχέση με το Υδρόμελι ~ Ένα πανάρχαιο σπιτικό κρασί. Ενδεχομένως να εννοούσε το οξύμελι.
Ας θυμόμαστε πως η μέλισσα μόνο οφέλη έχει να μας προσφέρει.

Καλά θα είναι να  αρχίσουμε σιγά σιγά να μαθαίνουμε στα παιδιά μας, πως δεν έχουν κάτι να φοβούνται από το απίθανο αυτό έντομο και πως το καλύτερο που έχουν/με να κάνουν/με είναι να τις ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΟΥΜΕ, καθώς εξαρτάται η ίδια μας η ζωή και επιβίωση από αυτές: Το 80% της άγριας βλάστησης δε θα υπήρχε χωρίς τις μέλισσες!

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι και τόσο ευνοϊκή για αυτές: Εξαφανίζονται οι μέλισσες.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι κι εμείς; ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ, ΘΈΛΗΣΗ να υπάρχει: Έκκληση βοήθειας για τις μέλισσες - Αςαρχίσουμε να φυτεύουμε Μελισσοκομικά Φυτά και πως να προστατέψετε τη Μέλισσα, τοωφελιμότερο έντομο.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas