Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!!


Ο Γιώργος με μεγάλο απόθεμα ψυχικής δύναμης αντιμετώπισε και προσπέρασε κάθε δυσκολία που παρουσι­άστηκε στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του.

Όπως όλοι, που είμαστε στο χώρο, με κάποιο τρόπο είχαμε την πρώτη επαφή με τα μελίσσια.

Η προτροπή ενός φίλου του μελισσοκόμου να πάει μαζί του για μια επί­σκεψη στο μελισσοκομείο του ήταν η αφορμή για τον Γιώργο να αρχίσει να σκέ­πτεται την περίπτωση να ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με το αντικείμενο.
 
Ο Γιώργος με μεγάλο απόθεμα ψυχικής δύναμης αντιμετώπισε και προσπέρα­σε κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε στην προσπάθεια του να πραγματοποιή­σει το όνειρο του.

Μπαίνοντας στο χώρο της  μελισσοκομίας αναζήτησε ανθρώπους που θα του έδιναν τη δυνατότητα να εξελιχτεί περισσότερο και να γνωρίσει καλύτερα όλες τις διαδικασίες και τους χειρισμούς στην προσπάθεια και στην αγωνία του για μάθηση.

Το στήριγμα του στην προσπάθεια αυτή το βρήκε στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο θείος του, μελισσοκόμος με εμπειρία πολλών ετών, ήταν αυτός που με την καθοδήγηση του ο Γιώργος έκανε τα πρώτα του βήματα στη μελισσοκομία.

 Δάσκαλος λοιπόν βρέθηκε, δίψα για γνώση και μάθηση ατέλειωτη, εξέλιξη ραγδαία, αποτελέσματα καταπληκτικά, ένα πλήρες μελισσοκομείο και άρτιος μελισσοκομικός εξοπλισμός συνθέτουν το πάζλ.

Η γνώση συμπληρώνεται και θεωρητικά με την παρακολούθηση σεμιναρίων που διοργανώνει ο Σύλλογος, σε τακτά χρονικά διαστήματα καλώντας κορυφαίους επιστήμονες του χώρου, στα οποία ως μέλος έχει συμμετάσχει όχι μόνο παρακολουθώντας αλλά και προσφέροντας τις υπηρεσίες του όπου σταθεί.

Το όνειρο αρχίζει να πραγματοποιείται, οι πρώτες παρα­γωγές έρχονται, οι στόχοι συνεχώς διαφοροποιούνται και αναπροσαρμόζονται.

Ο Γιώργος αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι αυτό το καταπλη­κτικό προϊόν, που παράγει με τόσο κόπο, πρέπει να βρει τρό­πο να το εισάγει στην αγορά και να είναι ανταγωνιστικός.

Το συσκευαστήριο είναι ο επόμενος στόχος. Στόχος δύ­σκολος. Τα δύσκολα όμως είναι για τους δυνατούς. Και ιδι­αίτερα για τον Γιώργο που γνωρίζει καλύτερα την έννοια της λέξεως.

Ύστερα από σκέψη, πολλούς υπολογισμούς και λεπτομερή σχεδίαση, το έργο αρχίζει να υλοποιείται.

0 Γιώργος μας ανακοινώνει στο Σύλλογο γεμάτος υπερη­φάνεια ότι βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής συσκευα­στηρίου.

Οι ερωτήσεις και τα πειράγματα δεν έχουν τελειω­μό. Τίποτα δεν αφήνει ποτέ αναπάντητο με το χιούμορ πάντα που τον διακρίνει.

Το συσκευαστήριο είναι έτοιμο και αρχές Ιουλίου το μέλι του Γιώργου ακλουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται μπορεί να έχει τη θέση που του αξίζει στην αγορά.

Είναι η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου η οποία δεί­χνει ότι η ψυχική δύναμη, η θέληση και η ατέλειωτη προ­σπάθεια ξεπερνά κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ και έχω πάντα τον ήχο της φωνής του στα αυτιά μου σε στιγμές δύσκολες να μου λέει «Μη κωλώ­νεις, Πρόεδρε. Έχεις εμένα εδώ στο Σύλλογο και ότι θέλεις είμαι δίπλα σου.”

Πιστεύω ότι ο Γιώργος Τσιάλιος θα είναι πάντα ένα σκαλο­πάτι πιο ψηλά από όλους εμάς του χώρου της μελισσοκομί­ας, γιατί η αφετηρία είναι διαφορετική.


Πάντα αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να επιβραβεύονται και στην πράξη γιατί είναι μοναδικός, όχι μόνο στο Σύλλογο Ιωαννίνων αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που ο Γιώργος είναι μέλος του Συλλόγου μας στη διάρκεια της Προεδρίας μου.

Καλή επιτυχία, φίλε Γιώργο!!
 
Πηγή-Μελισσοκομική επιθεώρηση.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas