Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου  07-11-2020 σε όλη τη χώρα, η οποία μπαίνει σε καθεστώς lockdown, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Οι πολίτες πλέον θα μπορούν να μετακινηθούν από τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου με μήνυμα από το κινητό τους στον ειδικό αριθμό 13033, συμπλήρωση ειδικής φόρμας ή χειρόγραφη βεβαίωση.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ:

 
Έντυπο μετακίνησης

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

 

Βεβαίωση μετακίνησης μαθητών

    Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου/ης μαθητή/τριας
    Βεβαίωση κυκλοφορίας ενήλικου/ης μαθητή/τριας

 

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζόμενου

    Βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζόμενου

Σημειώνεται πως αναλυτικές λεπτομέρειες οι πολίτες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


 Η βεβαίωση μετακίνησης αγροτών και εργατών γης στις εκμεταλλεύσεις


Ειδική φόρμα καλούνται να συμπληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις μετακινήσεις τους από και προς τα χωράφια ή τις μονάδες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα άτομα που απασχολούν στις εκμεταλλεύσεις. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ετεροεπαγγελματιών ιδιοκτητών απαραίτητη είναι η επίδειξη του Ε9 προκειμένου να μεταβούν στις εκμεταλλεύσεις τους με σκοπό είτε τη συγκομιδή (πχ ελιές) ή άλλου τύπου αγροτικές εργασίες. Αντίστοιχα για τους εργαζομένους απαιτείται η ειδική φόρμα εργοδότη.  

 Ως γνωστόν, από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου η χώρα επιστρέφει σε καθεστώς καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας (lockdown) για διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων, ή έως ότου ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων επιστρέψει στα τριψήφια επίπεδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος διευκρίνισε ότι «επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων. Ο ιδιοκτήτης με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας».

Σε αυτό το καθεστώς, οι μετακινήσεις των πολιτών και εν προκειμένω των αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και των αγρεργατών προς και από τις εκμεταλλεύσεις τους εξυπηρετούνται με μια πάγια βεβαίωση κίνησης τύπου Α (διαθέσιμη εδώ)  και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Υπογραμμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση οι μετακινούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

 Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για τη συγκομιδής ελιάς 

– Τα απαραίτητα έγγραφα Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η συγκομιδή της ελιάς θα γίνει κανονικά, αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα. 

Αυτά είναι: Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9. Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για τη συγκομιδής ελιάς – Τα απαραίτητα έγγραφα Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η συγκομιδή της ελιάς θα γίνει κανονικά, αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτά είναι: Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9. Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

Read more at: https://parallaximag.gr/epikairotita/lockdown-kai-mazema-elias-etsi-tha-epitrapei-metakini

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό], ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6, που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  •     Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  •     Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  •     Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  •     Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  •     Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  •     Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.


Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό], ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas