Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Τροφοδότης Μπουκάλι 1,5lt: Ένα έξυπνο πολυεργαλείο τροφοδοσίας μελισσών!(ΒΙΝΤΕΟ)


Ο τροφοδότης μπουκάλι προσομοιάζει όσο το δυνατόν καλύτερα την φυσική νεκταροέκκριση, αφού η μικρή δίοδος, η συνεχής ροή, και η μεγάλη του διάρκεια αποτελούν ασύγκριτα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τροφοδότες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά: Διαβάστε σε αυτό το άρθρο τις πολλές του χρήσεις και καινοτομίες.

Η τροφοδοσία των μελισσών με σιρόπι είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μελισσοκομικούς χειρισμούς σε μικρά και μεγάλα μελίσσια. Ο Τροφοδότης Μπουκάλι ΑΓΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, χωρητικότητας 1.5lt είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια του μελισσοκόμου δείτε παρακάτω γιατί είναι κατάλληλος :

1. Είναι κατάλληλος ακόμα και για 3κυψελίδια
2. Ξεχάστε το χυμένο σιρόπι στο αυτοκίνητο ή την λεηλασία στο μελισσοκομείο: μπορείτε να τον γεμίσετε από το σπίτι σας και να τον φέρετε γεμάτο δίπλα στα μελίσσια
3. Αφήνει χώρο και για ζαχαροζύμαρο δίπλα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εποχές όπως νωρίς την άνοιξη, που θέλουμε και τα δύο ήδη τροφοδοσίας (υγρή και στερεή) ταυτόχρονα.
4. Δεν αφήνει το σιρόπι να έρθει σε επαφή με τον αέρα και επομένως να ξινίσει.
5. Η τροφή είναι άμεσα διαθέσιμη στην περιοχή που βρίσκονται οι μέλισσες, δηλαδή ανάμεσα στους κηρηθροφορείς.
6. Η τροφή βγαίνει σταγόνα-σταγόνα και όχι όλη μαζί. Είναι το βασικότερο πλεονέκτημα του τροφοδότη μπουκάλι, καθώς έτσι προσομοιάζεται καλύτερα η φυσική νεκτραροέκκριση, που γίνεται αργά αργά. Το σιρόπι έτσι διαρκεί περισσότερο, και το μελίσσι παίρνει όσο χρειάζεται, και όχι όλη την ποσότητα μαζί σε μία ημέρα.

Δείτε εδώ πόσο απλά λειτουργεί, σε εφαρμογή στα μελίσσια μας


Την άνοιξη, για να αναπτυχθούν γρήγορα τα μελίσσια και να χτίσουν κηρήθρες, μπορούμε να τα βοηθήσουμε τροφοδοτώντας με σιρόπι 1:1 (ζάχαρη:νερό). Βάζουμε το σιρόπι μας σε μπιτόνι μεταφοράς, και στο μελισσοκομείο μας γεμίζουμε τους τροφοδότες. 
Χρησιμοποιούμε Τροφοδότες Μπουκάλι ΑΓΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ, που όπως βλέπουμε είναι πολύ πρακτικοί. 
Δεν ξινίζει το σιρόπι, δεν προκαλούν λεηλασία, ενώ το σημαντικότερο είναι πώς οι μέλισσες παίρνουν το σιρόπι λίγο λίγο κάθε μέρα, και όχι όλο την πρώτη μέρα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas