Αν πίστευες ότι οι μέλισσες είναι καλές μόνο επειδή μας προσφέρουν το μέλι τους, θα ξαφνιαστείς να μάθεις ότι το δηλητήριο τους μπορεί να μας βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου του στήθους. Νέα έρευνα δείχνει ότι το δηλητήριο της μέλισσας σκοτώνει δύο τύπους καρκινικών κυττάρων του μαστού που είναι δύσκολο να θεραπευτούν.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούμε το μέλι, την πρόπολη, την κερήθρα και το δηλητήριο της μέλισσας για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Ιδιαίτερα μάλιστα το δηλητήριο της μέλισσας φαίνεται ότι μπορεί να εξοντώσει καρκινικά κύτταρα σε διάφορους τύπους καρκίνου και μάλιστα χωρίς να βλάπτει τα υγιή.
Το πολύτιμο δηλητήριο
Τι είναι όμως αυτό που κάνει το δηλητήριο της μέλισσας θεραπευτικά τόσο πολύτιμο; Η μελιττίνη! Πρόκειται για μια τοξίνη, η οποία ευθύνεται για τον πόνο που μας προκαλεί το τσίμπημα της μέλισσας. Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελιττίνη είναι τοξική για πολλά είδη όγκων, ανάμεσά τους για το μελάνωμα, τον καρκίνο στον πνεύμονα, στις ωοθήκες και στο πάγκρεας. Ωστόσο οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα κατανοήσει πώς εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Μελιττίνη, ο εχθρός του καρκίνου στο στήθος
Ο καρκίνος του στήθους είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Harry Perkins της Ιατρικής Έρευνας στο Περθ της Αυστραλίας βρήκαν ότι: «Το δηλητήριο της μέλισσας είναι εξαιρετικά δραστικό. Η μελιττίνη μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει τις καρκινικές μεμβράνες μέσα σε 60 λεπτά και μάλιστα σε δυο ιδιαίτερα επιθετικές μορφές καρκίνου που ανθίστανται στις συνήθεις θεραπείες» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Dr. Ciara Duffy.
Οι δηλώσεις των ερευνητών
Οι ερευνητές θεωρούν ότι θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με τις συνήθεις θεραπείες. «Το δηλητήριο της μέλισσας είναι παγκοσμίως διαθέσιμο και προσφέρει μια οικονομικά προσιτή και εύκολα προσβάσιμη θεραπεία ακόμη και σε περιοχές λιγότερο ανεπτυγμένες. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να βρεθεί εάν το δηλητήριο από ορισμένα είδη μελισσών έχει πιο ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν».
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου