Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΟΙΜΟΥΝΤAI ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ; (BINTEO)



Τα ζωντανά πράγματα πρέπει να κοιμηθούν. Του κύκλου του ύπνου τους μπορεί να είναι διαφορετική , αλλά υπόλοιπα είναι σημαντικό . Ομοίως , οι μέλισσες κοιμούνται επίσης. Μια κυψέλη βουίζει πάντα με τις πολυάσχολες μέλισσες. Κανείς από εμάς δεν έδωσε αρκετή προσοχή για το πού και πώς οι μέλισσες κοιμούνται. Οι μέλισσες ταξιδεύουν μέχρι να 3 μίλια σε μια ημέρα για να συλλέγουν γύρη και νέκταρ. Έχουν κουραστεί και κοιμούνται.

Πώς ξεχνούν οι μέλισσες;

Ήταν ο επιστήμονας Walter Kaiser ο οποίος πρώτα ανακάλυψε πώς κοιμούνται οι μέλισσες. Οι μέλισσες τείνουν τα κεφάλια τους προς το έδαφος, στηρίζουν τα φτερά τους πάνω στο σώμα τους και σκύβουν τις κεραίες τους. Ορισμένες μέλισσες θα πέσουν ακόμη και στην πλάτη όταν είναι βαθιά στον ύπνο. Εμφανίζουν αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος τους επίσης. Όπως και το ανθρώπινο σώμα , το σώμα μιας μέλισσας πέφτει επίσης τη θερμοκρασία της όταν κοιμάται. Όσο πιο βαθιά είναι στον ύπνο , τόσο πιο φωτεινό είναι το φως που χρειάζονται για να βγουν από τη θέση ανάπαυσης.

Όταν ξυπνούν;

Οι μέλισσες δεν έχουν σταθερούς χρόνους ύπνου. Η ώρα του ύπνου ποικίλλει και εξαρτάται από το ρόλο της μέλισσας στην κυψέλη. Οι καθαρότερες μέλισσες είναι νέοι και λαμβάνουν σύντομα νάπα όλη την ημέρα. Οι μελισσοκομμένες μέλισσες κοιμούνται τη νύχτα καθώς βγαίνουν για να συλλέξουν τη γύρη και το νέκταρ. Οι εργαζόμενες μέλισσες ή το τσόφλι και οι νοσοκόμες των κοριτσιών παίρνουν όλη την ημέρα. Ωστόσο, ο τρόπος ύπνου τους δεν είναι σταθερός και υπάρχει περισσότερη έρευνα που πρέπει να γίνει για να εξηγήσουμε αυτό το ζήτημα των ακανόνιστων σημείων ύπνου που εμφανίζονται από τις μέλισσες.

Όπου D o κοιμούνται;

Ανάλογα με το ρόλο της μέλισσας και την ηλικία της , μπορούν να κοιμηθούν σε διαφορετικά μέρη για διαφορετικές χρονικές περιόδους . Οι παλαιότερες μέλισσες καταναλώνουν πολλή ενέργεια στην εργασία , γι ' αυτό χρειάζονται περισσότερο ανάπαυση. Οι νεώτερες μέλισσες της κυψέλης δεν λειτουργούν πολύ και είναι πιο ενεργητικές από τις παλαιότερες μέλισσες. Τα σύντομα νάπα επαναφέρουν εύκολα την ενέργειά τους

    Οι αντάρτες είναι παλιές μέλισσες που πετούν πολύ για να συλλέξουν και να φέρουν πίσω τη γύρη και το νέκταρ για την κυψέλη τους. Ξαπλώνουν για μεγάλα διαστήματα τη νύχτα. Χρειάζονται ήσυχο χρόνο από το βομβαρδισμό της κυψέλης επειδή πρέπει να πετάξουν έξω το πρωί σε αναζήτηση φαγητού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κοιμούνται κυρίως στις εξωτερικές άκρες της κυψέλης . 

    Τρόφιμα - Οι μέλισσες των φυτών ξεφορτώνουν το νέκταρ από τις μέλισσες και τις αποθηκεύουν στην κυψέλη. Αυτές οι μέλισσες είναι ηλικίας μεταξύ 13 και 20 ημερών και παίρνουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικοί από αυτούς θα κοιμηθούν στα κελιά.




Συνήθως βλέπουμε τις μέλισσες να εργάζονται αλλά πρέπει επίσης να ξεκουραστούν και φαίνονται λατρευτές.. Οι μέλισσες είναι οι σημαντικότερες επικονιαστές στον κόσμο των καλλιεργειών ..  Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του τροφίμου που καταναλώνουμε καθημερινά βασίζεται στην επικονίαση κυρίως από τις μέλισσες.
Αλλά όσο συνηθίζουμε να βλέπουμε να εργάζονται, αυτά τα έντομα χρειάζονται επίσης ύπνο. Πρόσφατα, ο φωτογράφος της άγριας ζωής Joe Neely κατέλαβε δύο μέλισσες αγκαλιασμένες σε ένα λουλούδι και η φωτογραφία δείχνει μια όμορφη πλευρά από αυτές που σπάνια βλέπουμε.. Ο Τζο και η φίλη του, Νικόλ, βγήκαν για να ψάξουν λουλούδια παπαρούνας για κάποιες φωτογραφίες. Κατά την επιστροφή παρατηρούσαν ένα κομμάτι από ροζ λουλούδια κατά μήκος του δρόμου, έτσι σταμάτησαν για να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες.. Σύμφωνα με την υπηρεσία δασικών υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, φωλιές με κυψέλες μπαλονιού βρίσκονται συνήθως σε μερικώς συμπιεσμένο έδαφος κατά μήκος των ορίων χωματόδρομων στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες..  Ο κόσμος των μελισσών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή των λουλουδιών. “Οι μέλισσες καλύπτονται με γύρη και επισκέπτονται τα λουλούδια, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της γύρης προετοιμάζεται στο καλάθι της γύρης στα πίσω πόδια και μεταφέρεται στη φωλιά”, γράφει ο οργανισμός στην ιστοσελίδα του.. Όταν πρόκειται για ύπνο, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. “Δεν έχουν βλέφαρα, έτσι δεν μπορείτε να κοιτάξετε τις μέλισσες με τα μάτια κλειστά”, δήλωσε ο Brandon Hopkins, ερευνητής μέλισσας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. . “Με την προσεκτική παρακολούθηση των μελισσών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι σταματούν να κινούν την κεραία τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πέφτουν στο πλάι.” Οι αποχρώσεις του πώς ακριβώς και όπου μια μέλισσα κοιμάται εξαρτάται από το πού ζει. Μετά από όλα, υπάρχουν περισσότερα από 20.000 γνωστά είδη μελισσών που ζουν στον πλανήτη μας.. Οι μέλισσες, για παράδειγμα, εργάζονται μέρα και νύχτα . Τα πρότυπα ύπνου αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν. . Οι νεότερες μέλισσες κοιμούνται λιγότερο, αλλά οι ηλικιωμένοι μένουν για 30 λεπτά σε μια ώρα και μισή κάθε βράδυ και παίρνουν σύντομες αναπαύσεις για περίπου 15 με 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά. . Αλλά αυτές οι δύο μέλισσες αγκαλιάστηκαν μαζί στο λουλούδι και έκαναν την τέλεια σύνθεση, παρουσιάζοντας τον Τζο που έγινε η νικήτρια φωτογραφία της ημέρας.. Μια καταπληκτική καρτ ποστάλ που μας δίνει η φύση και ευτυχώς ο Τζο ήταν εκεί για να το συλλάβει..
 


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas