Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ!!! (BINTEO)



Μελισσοκόμος στη Βρετανία συνθέτει ηλεκτρονική μουσική με ήχους των μελισσών

Ο Bioni Samp είναι Βρετανός, ζει στο Λονδίνο και έχει δύο μεγάλες αγάπες: τις μέλισσες και τη μουσική. Εδώ και είκοσι χρόνια, ο Bioni καταγράφει τους ήχους που κάνουν οι μέλισσες μέσα στις κυψέλες τους, τους ακούει, τους επεξεργάζεται και τους χρησιμοποιεί για να φτιάξει τη μουσική του.

Με ένα ειδικό σύστημα, παίρνει τους ήχους από τις κυψέλες του και φτιάχνει τα ηλεκτρονικά του τραγούδια, τα οποία, στη συνέχεια, ανεβάζει στο youtube και στο Spotify ενώ συχνά, παίζει και live για το κοινό του. Στις live εμφανίσεις του, μάλιστα, φοράει την ειδική στολή του μελισσοκόμου και δεν αποκαλύπτει το πρόσωπό του.

Εδώ και χρόνια, οι ήχοι των μελισσών αποτελούν επιστημονικό αντικείμενο μελέτης και είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Για παράδειγμα, οι βασίλισσες – μέλισσες, όταν βρίσκονται σε συγκεκριμένα στάδια της ανάπτυξής τους, παράγουν κάποιους ήχους που είναι περίεργοι και μοιάζουν σαν μια συχνή ακολουθία μικρών τόνων. Στους ανθρώπους, οι ήχοι αυτοί θυμίζουν κλάμα, τραγούδι ή κραυγές.

Από τους πρωτεργάτες της έρευνας των ήχων των μελισσών ήταν και ο Huw Evans, ο οποίος σχεδίασε ένα ολόκληρο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και καταγραφής των ήχων καθώς και άλλων στοιχείων των μελισσιών.

Ο Evans συνεργάστηκε με τον ηχολήπτη και μελισσοκόμο Eddie Woods, ο οποίος και δημιούργησε μια συσκευή η οποία συγκεντρώνει και αναλύει τους ήχους από τις μέλισσες μιας κυψέλης, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούν τη «γλώσσα» των μελισσών.


Ο Bioni όμως, δεν θέλει να κατανοήσει τίποτα. Απλά, φτιάχνει αυτή τη μουσική για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από τις μέλισσες και την προστασία τους και αυτό είναι που τον κάνει έναν διαφορετικό καλλιτέχνη. Επίσης, εκτός από μουσικός είναι και μελισσοκόμος και η αγάπη του προς τις μέλισσες που αποτυπώνεται και στη μουσική του, μαγεύει, κυριολεκτικά, το κοινό.
Έτσι, ο σκοπός του Bioni να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις μέλισσες μέσω της ιδιαίτερης μουσικής του, φαίνεται ότι επιτυγχάνεται, μια και η μουσική του έχει ήδη μεγάλη απήχηση.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas