Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ


Δημοσιεύθηκε στη διαύγεια η κοινή υπουργική απόφαση του ΥΠΑΑΤ και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την εφαρμογή της δράσης 3.1 “εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”, στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού μελισσοκομικού προγράμματος για τα έτη 2020, 2021 και 2022.
Στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης, ενισχύεται η προμήθεια κυψελών αντικατάστασης. Η αξία της κάθε κυψέλης αντικατάστασης καθορίζεται μέχρι του ποσού των 30€, ενώ το ποσοστό αντικατάστασης ανέρχεται σε 10% επί των κατεχομένων κυψελών.

 
«Από το μελισσοκομικό έτος 2021 και εξής, δύναται να ενισχυθεί και η αγορά μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών σε ποσοστό 20% επί των κατεχομένων κυψελών των δικαιούχων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο εθνικό μελισσοκομικό πρόγραμμα 2020 – 2022.
Οι λεπτομέρειες που αφορούν στα κριτήρια επιλεξιμότητας, στις προδιαγραφές των κινητών βάσεων, στον καθορισμό της τιμής τους, τη σήμανσή τους και τον τρόπο ελέγχου για την διαπίστωση της πραγματοποίησης της δαπάνης εκ μέρους των δικαιούχων, θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» αναφέρει η ΚΥΑ.
Δικαιούχοι της δράσης είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι θεωρημένου και εν ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου. Κατ’ εξαίρεση, για το μελισσοκομικό έτος 2020, πρώτο έτος εφαρμογής της παρούσας, η τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης – δήλωσης κατεχομένων κυψελών δεν αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού από τη δράση. Επομένως, τυχόν εκπρόθεσμες αιτήσεις – δηλώσεις κατεχομένων κυψελών για το μελισσοκομικό έτος 2020, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των δικαιούμενων ενίσχυσης κυψελών των δικαιούχων, αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του συνόλου των κυψελών, τις οποίες δηλώνει η Χώρα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Επιπλέον η ΚΥΑ τονίζει: «Οι δικαιούχοι καταθέτουν στο οικείο Κέντρο Μελισσοκομίας, μέχρι τις 20 Μαΐου κάθε μελισσοκομικού έτους, πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών (τιμολόγια ή αποδείξεις λιανικής πώλησης), εκδοθέντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΚΦΒ&Σ, με ημερομηνία έκδοσης από την 1η Αυγούστου μέχρι και την 20η Μαΐου του αντίστοιχου μελισσοκομικού έτους, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες εξοφλητικές
αποδείξεις όπου απαιτείται. Για παραστατικά τα οποία αναγράφουν μηχανογραφημένα ή με σφραγίδα του εκδότη, ότι έχουν εξοφληθεί, δεν απαιτείται η προσκόμιση
εξοφλητικής απόδειξης».
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη η ΚΥΑ

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas