Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Πώς οι μέλισσες εντοπίζουν τα ηλεκτρικά πεδία των λουλουδιών (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι μέλισσες δεν αναγνωρίζουν τα λουλούδια μόνο απο το χρώμα και το άρωμά τους. Μπορούν επίσης να αισθανθούν τα ηλεκτρικά πεδία που σχηματίζονται γύρω τους!

Τέτοια πεδία σχηματίζονται από τα ηλεκτρικά φορτία μεταξύ του εδάφους και της ατμόσφαιρας και είναι μοναδικά για κάθε είδος, ανάλογα την απόσταση του λουλουδιού, το έδαφος και το σχήμα. Τα λουλούδια χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να ελκύουν τους επικονιαστές.

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές δεν είχαν καμία ιδέα για το πώς οι μέλισσες ανιχνεύουν αυτά τα πεδία. Σε μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα online στα πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μετρητές δόνησης-λέιζερ, ένα μικροσκοπικό μηχάνημα που χτυπά με λέιζερ τις τρίχες που βρίσκονται στο σώμα της μέλισσας για να μετρήσουν κατά πόσο οι τρίχες αυτές ανταποκρίνονται στα ηλεκτρικά πεδία.

Όταν οι μέλισσες πλησιάζουν ένα λουλούδι εντός 10 εκατοστών, το ηλεκτρικό πεδίο που μοιάζει με στατικό ηλεκτρισμό, κάνει τις τρίχες να λυγίζουν. Αυτή η κάμψη ενεργοποιεί τους νευρώνες στο σώμα τους, που τους επιτρέπει να αισθάνονται τα πεδία των λουλουδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου