Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Δείτε μέχρι που πετάνε οι μέλισσες σας (χάρτης)Πατώντας την παρακάτω διεύθυνση μεταφέρεστε σε ένα σύστημα πληροφοριών που μπορεί να σας δείξει πόσο μακρια πετάνε οι μέλισσες σας απ την κυψέλη, ανάλογα βέβαια τη διαθέσιμη τροφή γύρω τους.
ΟΔΗΓΙΕΣ:

Κάτω από τον παγκόσμιο χάρτη που εμφανίζεται επιλέγεται την χώρα "Greece". Με την αριστερή μπάρα κάνετε ζουμ στο χάρτη, μετακινώντας το χάρτη επίσης με το ποντίκι βρίσκετε το σημείο που έχετε το μελισσοκομείο σας. Κάνοντας ένα ¨κλικ" εμφανίζονται 5 ομόκεντροι κύκλοι. Η απεικονιζόμενη απόσταση μεταξύ των κύκλων αντιστοιχεί με 1km σε πραγματική απόσταση.

Όταν η ανθοφορία βρίσκεται κοντά οι μέλισσες μας προτιμούν να συλλέγουν τροφή σε απόσταση 1 ως 1.5 χιλιόμετρο το πολύ  μακριά απ τη κυψέλη και 4 έως 5 χιλιόμετρα όταν η  πηγή της τροφής δεν είναι κοντά στη κυψέλη. Βέβαια έχουν αναφερθεί και αρκετά μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά ίσως δεν είναι οικονομικής σημασίας, λόγω του ότι η μέλισσα δαπανά πολύ ενέργεια και τροφή στη διαδρομή αυτή.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω μπορείτε να πάρετε μια άποψη για την περιοχή του μελισσοκομίου σας και την ακτίνα εργασίας των μελισσών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου