Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Η θερμομόνωση του μπουκαλιού τροφοδοσίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Κώστας Παναγιωτίδης από την Μελισσοκομία Κοζάνης μας εξηγεί στο παρακάτω video:
Αυτό το βίντεο δείχνει την θερμομόνωση της υγρής τροφής σε επαφή με τις μέλισσες, δηλαδή διέγερση της βασίλισσας για γέννα.

Όμως μην παρεξηγηθούμε μέσα στο χειμώνα δεν δίνουμε υγρή τροφή, επειδή είναι λεπτό θέμα πρέπει να διευκρινίσω ότι το μπουκάλι δεν είναι σαν τους γνωστούς ανοιχτούς ανεξέλεγκτους τροφοδότες, η σταγόνα που κατεβαίνει την παίρνουν οι μέλισσες μόνο όταν την χρειάζονται και την μοιράζονται.

 Δεύτερον, τα μελίσσια που φοράνε παλτό δεν κινδυνεύουν να παγώσει ο γόνος τους. Αυτό φαίνεται από τον καθαρό πάτο και την καθαρή είσοδο δίχως πεθαμένες μέλισσες.
Τρίτον αφήνουμε να φύγει ο χειμώνας και μόλις στρώσει ο καιρός και δεν θα έχει πισωγυρίσματα τότε διεγείρουμε λίγο πριν την ανθοφορία της αμυγδαλιάς. Αυτό κάνω εγώ, όμως να που μας ήρθε ένα ξαφνικό χιόνι και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μοιραστούμε αυτό το βίντεο.

Οι νεότεροι να χρησιμοποιούν μελίσσια δείκτες πριν γενικεύσουν έναν χειρισμό. Στα μπουκάλια είχα και θυμόλη, σε κάποια είχε και σκόρδο το οποίο βοηθάει και αυτό στο πεπτικό σύστημα της μέλισσας και θα δούμε προσεκτικά και τι άλλο μπορεί να μπει αργότερα.

 Γύρη τώρα βρίσκουν έξω στη φύση άρα δεν χρειάζεται .Το πείραμα που έγινε για λίγες μέρες  ηταν μια δοκιμή δεν ολοκληρώθηκε. Θα έλεγα πως το θέμα δεν είναι να έχω εγώ 2 ή 5 μπόνους παραπάνω από εσένα. Αν όμως 5.000 άτομα έχουν από δύο γόνους παραπάνω σίγουρα κάποιος από αυτούς θα δημιουργήσει έναν συνεταιρισμό για να παίρνουμε τις πρώτες ύλες στη μισή τιμή. Οι μέλισσες είναι ένας οργανισμός. Εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου