Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Νέα δεδομένα στις δράσεις των προϊόντων της μέλισσας




Με βάση πρόσφατες επιστημονικές μελέτες τα προϊόντα της μέλισσας υπόσχονται πολλές νέες θεραπευτικές δράσεις.
– Ο Βασιλικός πολτός σε Ιαπωνικές in vitro μελέτες και σε μακροχρόνια χρήση του φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε ινσουλίνο εξαρτώμενους ασθενείς. Άλλες Ιαπωνικές in vitro μελέτες δείχνουν το 10H2DA, να βελτιώνει την υπεργλυκαιμία και την αντίσταση στην ινσουλίνη σε παχύσαρκα / διαβητικά ποντίκια. Άλλες, διερευνούν τις επιπτώσεις του βασιλικού πολτού στις αναπαραγωγικές παραμέτρους της παραγωγής τεστοστερόνης και μαλονιοδιαλδεΰδης (MDA) .

– Σε Ιαπωνική επίσης μελέτη, η απόκριση ισταμίνης σε αλλεργιογόνα αμέσως καταστάλθηκε, δείχνοντας έτσι ότι o Βασιλικός πολτός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των εποχιακών συμπτωμάτων αλλεργίας.


– Έχει αποδειχθεί ότι ο Βασιλικός Πολτός μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη επειδή παίζει σημαντικό ρόλο στις νευρικές λειτουργίες. Μελέτες δείχνουν αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στο βασιλικό πολτό μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Αυτό περιλαμβάνει αρκετές εργασίες και μελέτες ως πιθανή φυσική θεραπεία του Αλτσχάιμερ.

– Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Βασιλικός Πολτός είναι σε θέση να μπλοκάρει το «φλεγμονώδες σήμα» στα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από ρευματοειδή αρθρίτιδα και ενδεχομένως να οδηγεί σε μικρότερη βλάβη των αρθρώσεων, λιγότερο πόνο και να αποφεύγεται η αναπηρία.

– Ρώσοι και Ιάπωνες ερευνητές κατέδειξαν την υπόλιπιδαιμική και αντίαθηροσκληρωματική δράση του βασιλικού πολτού.

– Συνδυασμένα με ένζυμα της Γύρης, τα Ιχθυέλαια, «ρίχνουν» τα βαριά λίπη (HDL κακή χοληστερίνη) και ανεβάζουν την καλή LDL, σε πολύ καλύτερο βαθμό μετά από περίπου 7 μήνες θεραπείας.

– Ερευνητές μελετούν την συμπληρωματική δράση της πρόπολης σε διαβητικούς ασθενείς λόγω ισχυρής αντί υπεργλυκαιμικής δράσης αλλά και της ικανότητας να μην αναπτύσσει ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη.

– Σύμφωνα με Αμερικάνικες και Βραζιλιάνικες in vitro έρευνες, τριτερπενοειδή που περιέχονται στη πρόπολη καταστρέφουν τον ιό HIV καθώς και βακτήρια και μύκητες.

– Έχει μελετηθεί και συνεχίζεται με μελέτες η διαπιστωμένη ευεργετική δράση της πρόπολης σε όλα τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

ΔΑΝΑΗ ΓΕΡΑΡΔΟΥ – Βιολόγος Μελισσοθεραπεύτρια - Περιοδικό μελίαμα


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas