Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Νέες μέλισσες την στιγμή που ξεσφραγίζουν το κελί τους (BINTEO)Δείτε στο παρακάτω video τις νέες μελισσούλες, τη στιγμή που ξεσφραγίζουν το κελί τους και βγαίνουν έξω από αυτό. Τα κίτρινα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι γόνος (νέες μελισσούλες δηλαδή) που είναι σφραγισμένος. Η βασίλισσα γεννάει σε κάθε κελί, ένα μικροσκοπικό μακρόστενο αυγό. Αυτό σκάει την τρίτη ημέρα και βγαίνει η προνύμφη (ένα μικροσκοπικό σκουληκάκι). Σιγά σιγά η προνύμφη μεγαλώνει και μετά σφραγίζεται το κελί με κερί, έχουμε δηλαδή τον σφραγισμένο γόνο. 21 ημέρες μετά τη γέννηση του αυγού, η μέλισσα που είναι μέσα σε κάθε κελί, κόβει σιγά σιγά το κερί και ξεσφραγίζει έτσι το κελί της και βγαίνει μία μικρή μελισσούλα με αρκετό χνούδι (πράγμα που δείχνει και το νεαρό της ηλικίας της).
Βγαίνοντας αρχίζει το σύντομο ταξίδι της ζωής της, το οποίο περιλαμβάνει δουλειά, δουλειά, δουλειά. Οι μέλισσες εργάτριες ζουν 30-40 μέρες την περίοδο του καλοκαιριού που έχουν και πολύ δουλειά και έως 2-3 μήνες τους χειμερινούς μήνες που περιορίζεται η εργασία τους. Μόνο οι Βασίλισσες ζουν έως 4-5 χρόνια γεννώντας έως 1500 αυγά την ημέρα από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου