Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ!!!!

 
Σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη, το μέλι χρησιμοποιήθηκε ως επίδεσμος για εγκαύματα μερικού πάχους.
 
Συνολικά 900 ασθενείς με μερικού πάχους εγκαύματα υποβλήθηκαν σε θεραπεία την περίοδο Ιουλίου 1987- Δεκεμβρίου 1993 αποτέλεσαν το υλικό για αυτήν τη μελέτη
τα κριτήρια ήταν:  
Εγκαύματα μερικού πάχους που κρίνονται από την εμφάνιση, παρουσία φυσαλίδων αποκαρκινωμένου δέρματος, και ευαισθησία.
Η γενική αντιμετώπιση ήταν η ίδια για όλους τους ασθενείς.
Μετά την αρχική θεραπεία, τα περιστατικά χωρίστηκαν τυχαία σε μια ομάδα μελέτης που έλαβε θεραπεία με επίδεσμο μελιού και μια ομάδα ελέγχου που υποβλήθηκε σε θεραπεία με συμβατικό επίδεσμο.
Μετά το πλύσιμο των πληγών με φυσιολογικό ορό, εφαρμόστηκαν στην επιφάνεια του εγκαύματος 15 έως 30 ml (ανάλογα με την έκταση του εγκαύματος) καθαρού, μη επεξεργασμένου, μη αραιωμένου μελιού που ελήφθη από τις κυψέλες.
Αφού το μέλι καλύφθηκε με αποστειρωμένη γάζα , το μέλι εφαρμόστηκε εναλλάξ ημέρες και η μελέτη συνεχίστηκε μέχρι να επουλωθούν οι πληγές.
Οι ασθενείς και τα αποτελέσματα τους συγκρίθηκαν με εκείνα που λήφθηκαν στον ίδιο αριθμό ασθενών που έλαβαν θεραπεία κατά την ίδια περίοδο.
Σε αυτή την προοπτική μελέτη, οι πληγές που έλαβαν θεραπεία με μέλι βρέθηκε να επουλώνονται νωρίτερα από εκείνες που αντιμετωπίζονται με συμβατικές μεθόδους!
Υπολειμματικές ουλές παρατηρήθηκαν σε μόλις 28 ασθενείς σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μέλι ενώ 89 σε ασθενείς με άλλες μεθόδους θεραπείας
Σημειώθηκε επίσης ότι οι υπολειμματικές ουλές και η αποχρωματισμό μειώθηκαν με τον επίδεσμο μελιού.
 
Τα ευεργετικά αποτελέσματα του μελιού περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των πληγών, την απορρόφηση των υγρών του οιδήματος, την αντιμικροβιακή δράση, την προώθηση του κοκκιώδους ιστού, την επιθηλιοποίηση και τη βελτίωση της θρέψης.
Το γνωρίζατε;🐝
Ρώσοι και Κινέζοι στρατιώτες χρησιμοποίησαν το μέλι ως βασική θεραπεία για την επούλωση των πληγών τους στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas