Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΟΣΧΟΣ ΝΤΙΩΝΙΑΣ - ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ


Στο σημερινό video ο Μόσχος μας μιλάει για την νοσεμίαση που είναι μια (ασθένεια του μελισσοκόμου) γιατί,αν φροντίζουμε σωστά τα μελίσσια μας δεν υπάρχει πρόβλημα. Η νοζεμίαση αυτό το πρωτόζωο υπάρχει εκατομμύρια χρόνια αλλά είχαν αναπτύξει μηχανισμούς επιβίωσης και καταστολής των παρασίτων.Τρόποι αντιμετώπισης από τον Μόσχο και την εμπειρία 40ετών.
Πρώτα από όλα ο ρόλος της φωλιάς (σφιχτά μελίσσια) ώστε να είναι ζεστά και να μην υπάρχει υγρασία.
Δεύτερος παράγοντας είναι η τροφή που πρέπει να είναι με πλούσια θρεπτικά συστατικά ώστε να τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα της μέλισσας.
Τρίτον, η μικροχλωρίδα που δημιουργείτε από την γύρη.Βρίσκεται  στο μέσο έντερο της μέλισσας και δρα ανταγωνιστικά προς την αυτό το παράσιτο της νοσεμίασης. Όσο αφορά την τροφή το χειμώνα για το ζυμάρι πρέπει να υπάρχει  ένα διάστημα 10 ημερων από ζυμάρι σε ζυμάρι ώστε να γίνετε ανάκτηση της μικροχλωρίδας.Ακόμα και τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο μέχρι να έρθουν οι γύρες.  
Τέταρτον, ανανέωση των μελισσών όλη την παραγωγική περίοδο.
Πέμπτο, τα μελίσσια το χειμώνα στον ήλιο.Για να βγαίνει ποιο άνετα να αδειάζει το έντερό της.
Έκτο, τα διάφορα stress όπως της γύρης, του μελιού, του νερού, του αερισμού, της εργασίας όλα αυτά δημιουργούν ανοσοκαταστολή και έτσι το μελίσσι δεν μπορεί να καταπολέμηση τα παθογόνα.
Μας λέει για την μέτρηση σπορίων πόσο επηρεάζει τις παλιές μέλισσες και πόσο τις νέες αλλά και ότι όλες οι χρονιές δεν είναι το ίδιο.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas