Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΗRoyal Sugar δίνει όραμα στη δουλειά μας λένε οι τευτλοπαραγωγοί



Την λήψη άμεσων αποφάσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες ζητούν με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, τα μέλη της Ομάδας Τευτλοπαραγωγών και ο Σύλλογος Τευτλοεξαγωγέων Σερρών.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας Τευτλοπαραγωγών και ο Σύλλογος Τευτλοεξαγωγέων Σερρών «δεν είμαστε σε θέση κύριε υπουργέ να αξιολογήσουμε αν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει η Royal Sugar για το εργοστάσιο των Σερρών στη βελτιωμένη πρόσφορα της, είναι πολλά  ή λίγα, δεν είναι η δουλεία μας άλλωστε, το μόνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση του κύριου Καραθανάση, δίνει όραμα στη δουλειά μας».

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

 Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια της επιστολής που σας αποστείλαμε πριν από ένα περίπου μήνα στην όποια σας καταθέσαμε όπως οφείλαμε την άποψη μας για την πολύπαθη βιομηχανία ζάχαρης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όπως μας γνωστοποιήθηκε εκ μέρους της Royal Sugar, κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στα γραφεία της βιομηχανίας, ανανεωμένη  βελτιωτική πρόταση όσον αφορά τη μεταβίβαση του εργοστάσιου Σερρών.

Δυστυχώς  τα χρονικά περιθώρια για  τη συνέχιση της καλλιέργειας ολοένα και στενεύουν. Η φετινή παραγωγική διαδικασία ολοκληρώθηκε με σωρεία προβλημάτων και αμφίβολη μέχρι στιγμής την εξόφληση της πρώτης ύλης. Ο προγραμματισμός  της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει τόσο σε επίπεδο βιομηχανίας όσο και στο κομμάτι των τευτλοπαραγωγών. Αντ’ αυτού όμως  διαπιστώνουμε μια καθυστέρηση στη λήψη οριστικών αποφάσεων που μπορεί να φέρουν ως αποτέλεσμα τη μη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων.

Δεν είμαστε σε θέση κύριε υπουργέ να αξιολογήσουμε αν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει η Royal Sugar για το εργοστάσιο των Σερρών στη βελτιωμένη πρόσφορα της, είναι πολλά  ή λίγα, δεν είναι η δουλεία μας άλλωστε, το μόνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση του κύριου Καραθανάση, δίνει όραμα στη δουλειά μας, στο τόπο μας, στα παιδιά μας, σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, στο να παράγουμε. Πρόκειται για μια ρεαλιστική πρόταση που βασίζεται από την αρχή έως το τέλος στη συνέχιση της παραγωγής ζάχαρης και στην επαναλειτουργία του εργοστάσιου Σερρών.

Εάν κύριε υπουργέ αυτή τη στιγμή έχετε στα χέρια σας καλύτερη πρόσφορα που να συνδυάζει όμως τόσο  τη συνέχιση της παραγωγής στο νόμο μας όσο και  την επαναλειτουργία του εργοστάσιου κάντε  την άμεσα αποδεκτή, σε διαφορετική περίπτωση όμως αν θέλετε πραγματικά την ανάπτυξη της πρωτογενής παραγωγής και της βιομηχανίας οφείλετε να δεχτείτε έγκαιρα τη πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς Royal Sugar.

Χρόνος πλέον δεν υπάρχει αρκετός. Τις επόμενες μέρες πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Σε εσάς πλέον εναπόκειται το εάν η βιομηχανία θα παραμείνει παραγωγική με όλα τα θετικά  συνακόλουθα ή μετατραπεί σε μια καθαρά εισαγωγική εταιρία χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas