Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Η Μαγεία της Μελισσοκομίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Να μη σου πω ψέμματα!  Δε θα σε συνεπάρουν και δε θα σε ταξιδέψουνε στον απίστευτο κόσμο τους, αν δεν είσαι έστω και λίγο ποιητής.

Δε θα σε συγκινήσουν και δεν θα απολαύσεις, τόσο, τις γλαφυρές περιγραφές, τις δικές μου και όσων τις ερωτεύτηκαν, αν δεν είσαι ρομαντικός και δε σε συγκινούν, η συγγραφή και οι λεπτομέρειες.


Σίγουρα όμως, δεν μπορεί κανείς, να αρνηθεί την ομορφιά, το δέος και το σεβασμό που κερδίζουν αγόγγυστα από όποιον ενασχοληθεί μαζί τους, αν τουλάχιστον, δεν είναι…τυφλός!


Εργάζονται για τους “Θεούς” !


Ο Ήχος τους …σχεδόν μελωδικός! Μπορώ να τις χαζεύω για ώρες, απλώς να κινούνται και να πετούν ανάλαφρα στο χώρο! Οι κινήσεις τους είναι απαλές, προσεγμένες, μεθοδικές και ποτέ βιαστικές. Σαν να ξέρουν ότι τις κοιτάζεις και σου χαρίζουνε κάθε φορά, τον τελειότερο χορό τους!

Χορεύουν στην ίδια την ατέρμονη Θεϊκή μουσική τους , σε έναν εναρμονισμένο γλυκό βόμβο, με αλλαγές στην έντασή του, ανάλογα τι …”συζητούν” αυτά τα όμορφα, παράξενα, θηλυκά.

Η επικοινωνία τους είναι αξιοθαύμαστη έστω και χωρίς λόγια.

Άλλωστε τα λόγια είναι περιττά, όταν οι ρόλοι είναι από κοινού προκαθορισμένοι, όταν ο σκοπός είναι κοινός, όταν τα σώματα αγγίζονται και οι μυρωδιές και οι χοροί τους, δείχνουν τα νοήματα.

Η συνεχής επαφή τους και οι σχεδόν αισθησιακοί χοροί της κοιλιάς και του σώματος αντικατοπτρίζουν έναν μυστηριακό αλλά και πολύπλοκο κώδικα επικοινωνίας που απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν και έτσι αγαπημένα και αλάθητα να επικοινωνούν.

Το σπίτι τους είναι κοινά αποδεκτό το πιο φανταστικό δομικό κατασκεύασμα μετά τα οικοδομήματα των ανθρώπων, με αξιοζήλευτη μηχανική,ασύλληπτη λεπτομέρεια και ακρίβεια και αξιοπρόσεκτη στατικότητα και αντοχή, ενώ κατασκευάζεται από το μόνο υλικό που ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει μπορέσει να κατασκευάσει τεχνητά. ΤΟ ΚΕΡΙ.

Αφού ξεκίνησα να αποκαλύπτω λεπτομέρειες και για να μη σου “κεντρίζω” περισσότερο την περιέργεια…Ο λόγος γίνεται για τα πιό ευλογημένα έντομα και την αρτιότερα δομημμένη ζωική κοινωνία. Αυτή των μελισσών!


Αν δεν τις ξέρεις και δεν τις γνωρίσεις από κοντά , απλώς χάνεις μαθήματα Ζωής!

Ο Θεός τις ευλόγησε και γι’αυτό είναι τα μόνα πλάσματα των οποίων το προϊόν που παράγουν …απλώς δε χαλάει ποτέ. Μα ποτέ όμως! Και αυτό είναι..
                                                                …ΤΟ ΜΕΛΙ!…


Επιπλέον, η γύρη, η πρόπολή, ο Βασιλικός Πόλτός και το κερί είναι τα γνωστότερα δώρα τους σε όποιον τις αγαπήσει και τις αποκτήσει!


H Μαγεία της Μελισσοκομίας… σε Bίντεο:


Beekeeper from MotionVFX on Vimeo.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas