Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο PizzaChefArgy, κατά κόσμο Νίκος Αργυρόπουλος*, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μια μοναδική γλυκιά πίτσα με ζύμη από κακάο και μέλι. Τα υλικά της πίτσας μας είναι γκανάζ λευκής σοκολάτας, καραμελωμένοι ξηροί καρποί και flakes μαύρης σοκολάτας. Όλα γίνονται πανεύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας χωρίς mixer η ζυμωτήριο.

 

Υλικά (για 3 πίτσες)

  • Για την ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο
  • 4 γρ. νωπή μαγιά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 10 γρ αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι


Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας

  • 720 γρ. λευκής σοκολάτας
  • 240 ml κρέμα γάλακτος


Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

  • 300 γρ. ξηροί καρποί
  • 80 ml νερό
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ.γλυκόζη


 

Διαδικασία
Ζύμη Γλυκιάς Πίτσας

Βάζουμε σε μια λεκάνη το νερό μας. Προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε για λίγο και το αφήνουμε για 2 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.

Στην συνέχεια αναμιγνύουμε το κακάο με το αλεύρι και προσθέτουμε την μισή ποσότητα στο νερό μας. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και έπειτα βάζουμε το αλάτι μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και να σχηματιστεί η ζύμη μας. Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά.

Σχηματίζουμε μια μπάλα την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 30 λεπτά. Έπειτα την ξανασχηματίζουμε πάλι σε μπάλα και την αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σκεπασμένη. Μετά τα 20 λεπτά κόβουμε την μπάλα σε 3 μικρότερα μπαλάκια των 330 γρ. Τα αφήνουμε καλά σκεπασμένα για 3 ώρες εκτός ψυγείου.

Tip 1: Ζυμώνουμε με γάντια για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας μιας και είναι αυξημένης υγρασίας (69%)
Τip 2: Τα μπαλάκια που δεν θα χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τα βάλουμε καλά σκεπασμένα με μεμβράνη στην κατάψυξη και να αποθηκεύσουμε εκεί για μελλοντική χρήση.

Γκανάζ λευκής σοκολάτας
Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε εκεί τα κομματάκια σοκολάτας. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη και κρεμώδης. Αφήνουμε να κρυώσει και δεν την χρησιμοποιούμε ζεστή.

Καραμελωμένοι ξηροί καρποί

Βάζουμε το νερό μας σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη χαμηλώνοντας την θερμοκρασία και αφήνουμε να γίνει η καραμέλα χωρίς να ανακατεύουμε ιδιαίτερα. Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε για 1 λεπτό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τοποθετούμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Πίτσα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη της πίτσας και την τοποθετούμε στο ταψί μας με λίγο αλεύρι από κάτω. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι στην επιφάνεια της για να μην μας φουσκώσει μιας και δεν έχει υλικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 10-12 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε την πίτσα μας από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Προσθέτουμε με μια σπάτουλα την γκανάζ λευκής σοκολάτας στην επιφάνεια της και κομματάκια τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Κόβουμε σε 8 λαχταριστά κομμάτια. Ιδανικά σερβίρουμε με flakes μαύρης σοκολάτας.

Βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:

 
* O Νίκος Αργυρόπουλος ε
ίναι Pizza Chef από το 2010 έως και σήμερα. Ξεκίνησε από την Ιταλία όπου έμαθε εκεί την τέχνη δουλεύοντας στην πιτσαρία Agliara στην Piazza Sannazzaro στην Νάπολη. Το πάθος και το μεράκι του για την πίτσα σε συνδιασμό με το ενδιαφέρον που υπάρχει για νόστιμη σπιτική πίτσα σε αρκετά νοικοκυριά τον ώθησαν στη δημιουργία καναλιού στο YouTube που δίνει συμβουλές για επαγγελματική πίτσα στο σπίτι, παρουσιάζει συνταγές και συστήνει διάφορα είδη πίτσας που μπορούν να γίνουν από τον καθένα… Το κανάλι του στο YouTube, PizzaChefArgy, μετρά περίπου 3000 συνδρομητές και ο λογαριασμός του στο Instagram ξεπερνά τους 4200 followers με το ίδιο ακριβώς όνομα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas