Η Βέφα Αλεξιάδου στο βιβλίο με τις συνταγές της, έχει την απόλυτη για ελληνικούς σπιτικούς αφράτους λουκουμάδες. Εσείς που λατρεύετε το μέλι, θα την αγαπήσετε.
Υλικά
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 κσ ζάχαρη
- 1 κγ αλάτι
- 4 κσ λάδι
- 3.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά την διαλύουμε με το νερό κ ύστερα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι κ το λάδι ανακατεύουμε τα υλικά κ σιγά σιγά βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε για 5 λεπτά βγάζουμε τον κάδο τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη κ αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια κατσαρόλα τόσο όσο να μπορεί να σκεπαστεί ο λουκουμάς. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη μας φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με τη βοήθεια ενός κουταλιού κ τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Δημοσίευση σχολίου