Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ : ΟΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ!!!!

Οι ροδακινιές στην Βέροια άνθισαν και στρέφουν, για μία ακόμα χρονιά, όλα τα βλέμματα πάνω τους. Έστω και μέσα από φωτογραφίες.

 

Εντυπωσιακές ροζ ροδακινιές, σε έναν απέραντο κάμπο γεμάτο χρώματα που μαγνητίζουν το βλέμμα. Το μοναδικό σκηνικό γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης για τουρίστες και ντόπιους. Δυστυχώς, οι συνθήκες φέτος δεν ευνοούν μία επίσκεψη στον κάμπο της Ημαθίας.


 

Ωστόσο, οι φωτογράφοι καταφέρνουν να απαθανατίσουν με τον φακό τους τις μαγευτικές εικόνες της πιο χρωματιστής εποχής του χρόνου.

Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό φαινόμενο της ανθοφορίας στην Ημαθία διαρκεί περίπου 20 ημέρες, κάθε Μάρτιο, και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις περίφημες ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας.

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας είναι πλέον διάσημες σε όλο τον κόσμο καθώς έχουν πρωταγωνιστεί και σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του National Georgaphic.

Έκτοτε πολλά είναι τα ζευγάρια ανά τον κόσμο που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή, καθώς τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την αναγέννηση και τη γονιμότητα.

 

 Άνθισαν οι «κήποι του Μίδα», ή αλλιώς, ο κάμπος της Ημαθίας.

Σαν ζωγραφικός πίνακας, οι φωτογραφίες της Eurokinissi από τον κάμπο Ημαθίας όπου οι ροδακινιές έχουν ανθίσει αποδεικνύουν ότι η φύση μπορεί να μας χαρίζει την αισιοδοξία που τόσο είναι πολύτιμη τον καιρό της πανδημίας.

 

Χρωματισμοί που θα ζήλευε η παλέτα του καλύτερου ζωγράφου και φως διάχυτο παντού, χαρίζουν απολαυστικές εικόνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι «Κήποι του Μίδα». Πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες διαφόρων ποικιλιών της… “περσικής μηλέας”, όπως ονόμαζε τα ροδάκινα ο Θεόφραστος. Οι αρχαίοι ήξεραν πως οι καρποί αυτοί ήλθαν από την Περσία, μέσω της εκστρατείας του Αλέξανδρου, γι′ αυτό και τα φρούτα ήταν γνωστά από την αρχαιότητα και ως “μηδικά μήλα”.


 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas