Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ 11o ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Φορούν τις ειδικές στολές τους, κρατούν το καπνιστήρι και το ξύστρο τους και συλλέγουν τον χρυσό θησαυρό υγείας και δύναμης-το μέλι. Είναι γυναίκες που η αγάπη τους για την φύση τις έκανε να ασχοληθούν με την μελισσοκομία και τον μαγικό κόσμο των μελισσών. Και τα καταφέρνουν περίφημα.

Λίγες μέρες πριν το
11o φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό θα γίνει διαδικτυακά, περιποιούνται τα μελίσσια τους κι ετοιμάζονται να συμμετέχουν για να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον Μελισσοκομικό Τομέα προκειμένου να κάνουν το μέλι τους όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό.


ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΡΕΣΤΑ : Η Γυμνάστρια - μελισσοκόμος

 




Η Ειρήνη Μπρέστα είναι γυμνάστρια αλλά παράλληλα ασχολείται με τις μέλισσες βοηθώντας τον πατέρα της όταν της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της στο γυμναστήριο όπου εργάζεται αλλά και τα personal μαθήματα που κάνει: «Βοηθάω τον πατέρα μου στην μεταφορά των μελισσιών ανάλογα με την άνθιση, στην περιποίησή τους , στην τοποθέτησή τους κοντά σε νερό, ενώ παρακολουθώ και το να μην υπάρχουν δύο βασίλισσες σε ένα μελίσσι γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ζημιά».

 

Η νεαρή γυμνάστρια λατρεύει την ενασχόληση της με τις μέλισσες καθώς όπως λέει την χαλαρώνει από το άγχος: «Είναι κουραστική δουλειά καθώς είναι χειρωνακτική , ωστόσο η ηθική ικανοποίηση είναι τεράστια όταν βλέπεις αποτέλεσμα. Όταν πηγαίνω στα μελίσσια του πατέρα μου στην Ιτέα δεν καταλαβαίνω πως περνάει η μέρα και παρά την κούραση το ευχαριστιέμαι. Θα μου άρεσε να το κάνω επάγγελμα ιδανικά αν το συνδύαζα με την άλλη μου μεγάλη αγάπη, την γυμναστική».


 


Η Αγγελική Μεϊμάράκη θυμάται τον εαυτό της να ασχολείται με το μέλι και τις μέλισσες από τότε που ήταν παιδί καθώς ο πατέρας της Δημοσθένης την έπαιρνε μαζί του όταν πήγαινε στο κτήμα όπου είχε τα μελίσσια για το μέλι της οικογένειας. Η Αγγελική αγάπησε τις μέλισσες και όταν έγινε 13 ετών αποφάσισε πως στην ζωή της θα ήθελε να γίνει μελισσοκόμος επαγγελματικά. Όπως λέει ίσως να πήρε την συγκεκριμένη απόφαση λόγω DNA αφού οι πρόγονοί της από τα Χανιά ήταν μελισσοκόμοι.


 
 
 
 

 

Η 20χρονη σήμερα Αγγελική είναι φοιτήτρια στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αγροδιατροφής και διαχείρισης φυσικών πόρων του Καποδιστριακού πανεπιστημίου και είναι υπεύθυνη ελέγχου στην μελισσοκομική της οικογένειάς της. Ονειρεύεται να παραμείνει στην Ελλάδα και να στέλνει το μέλι της σε όλο τον κόσμο ενώ συμβουλεύει τους νέους που αγαπούν την φύση να στραφούν στον πρωτογενή τομέα.

 
ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ: Σπούδασε στατιστική-έγινε μελισσοκόμος


 


  >Η Μαρία Κοκκίνου
σπούδασε στο τμήμα στατιστικής ασφαλιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η αγάπη της για την φύση όμως την έκανε να ασχοληθεί με τις μέλισσες και την μελισσοκομία πριν από δεκαπέντε χρόνια. Θαυμασε την οργανωτικότητα της μαγικής κοινωνίας των μελισσών , την ιεραρχία και τον προγραμματισμό τους. Από τότε η μελισσοκομία μπήκε στην ζωή της για τα καλά και έγινε το επάγγελμά της.

 

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΟΥ


Το Συνέδριο Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου της παραγωγής και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου εδώ και έντεκα χρόνια.

To 11ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας είναι ο νέος υπερσύγχρονος θεσμός, που προσφέρει την δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της μελισσοκομίας να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον Μελισσοκομικό Τομέα.

Εξαιτίας των πρωτοφανών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και διεθνώς, λόγω της πανδημίας, το Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και μπορούν όλοι να το παρακολουθήσουν μέσα από το site www.greekhoneyfestival.gr

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για όλα τα θέματα της μελισσοκομίας από καταξιωμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμους.

Οι δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της μελισσοκομίας, θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα, ο καθένας από τον χώρο του, να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και τις συζητήσεις και να συμμετέχουν με ερωτήσεις και σχόλια, στα θέματα που τους ενδιαφέρουν και στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas