Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ



Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα φυτοφάρμακα βλάπτουν σοβαρά την ανάπτυξη του εγκεφάλου των νεαρών μελισσών, με σημαντικές συνέπειες στη βιοποικιλότητα και την παραγωγή τροφίμων.
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία σάρωσης μικρο-CT για να αναλύσουν τους εγκεφάλους περίπου 100 μελισσών σε διαφορετικές αποικίες, οι ερευνητές στο Imperial College London κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μέλισσες εκτεθειμένες σε φυτοφάρμακα, καθώς και οι προνύμφες, είχαν μικρότερο όγκο του "σώματος μανιταριών" του εγκεφάλου - ένα τμήμα που συνδέεται με τη μάθηση.

Αυτό οδηγεί σε κακή απόδοση, που σημαίνει ότι ως ενήλικες, οι μέλισσες μπορεί να μην είναι σε θέση να επικονιάζουν σωστά. Με λίγα λόγια οι νεώτερες μέλισσες μπορούν να αισθανθούν τις επιπτώσεις των τροφίμων που μολύνθηκαν από τα φυτοφάρμακα τα οποία επέστρεψαν οι εργάτριες μέλισσες στην αποικία, καθιστώντας τες φτωχότερες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους αργότερα στη ζωή. Οι αποικίες των μελισσών λειτουργούν ως υπεροργανισμοί, οπότε όταν εισέρχονται σε αυτές οποιεσδήποτε τοξίνες, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των μελισσών.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς οι μέλισσες επικονιάζουν περίπου το 75% των φρούτων, των καρπών με κέλυφος και των λαχανικών που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, εκτιμούν οι ερευνητές. 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas