Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ!!!



Η διατροφή για τη μέλισσα είναι πολύ σημαντική. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το είδος της τροφής της είναι αυτό πού αποφασίζει και την εξέλιξη του εντόμου. Τι εννοούμε; Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Τις 3 πρώτες μέρες της ζωής μιας μέλισσας η διατροφή της είναι ίδια, δηλαδή βασιλικός πολτός. Μετά τις τρεις ημέρες το έντομο που προορίζεται για εργάτρια θα τραφεί με μέλι και θα εκκολαφτεί σε 21 μέρες.

Η εργάτρια θα ζήσει από 40 ημέρες έως 6 μήνες. Από την άλλη πλευρά, το έντομο που προορίζεται για βασίλισσα θα έχει τοποθετηθεί σε μεγαλύτερο κελί και θα τραφεί μόνο με βασιλικό πολτό. Η βασίλισσα θα εκκολαφτεί σε 16 ημέρες, θα ζήσει 3 με 5 χρόνια και θα γεννήσει χιλιάδες αυγά. Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι απλά και μόνο το είδος της τροφής καθορίζει την πορεία ενός εντόμου.

Αναλογιζόμενοι αυτό είναι προτεραιότητα μας οι μέλισσες μας να τρώνε από το γνήσιο μέλι που οι ίδιες φτιάχνουν, γιατί η ποιότητα της τροφής τους είναι αυτή που τις κρατάει υγιείς και ανθεκτικές στις ασθένειες. Βέβαια αυτή η τακτική το να αφήνουμε το γνήσιο μέλι στις μέλισσες μας κοστίζει σε ποσότητα, αλλά θεωρούμε ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από το να πάρουμε όλο το μέλι. Μεγάλη σημασία έχει ακόμα το γνήσιο μέλι που θα καταναλώσουν να είναι το δικό τους γιατί μπορεί κάποιο ξένο μέλι να είναι φορέας ασθενειών.

Επομένως γνήσιο μέλι στην διατροφή των μελισσιών μας για να είναι ανθεκτικά, και γιατί φυσικά είναι κάτι που το αξίζουν….

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas