Μια υπέροχη συνταγή για μελομακάρονα, το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο
γλυκό με την υπογραφή του Ηλ. Μαμαλάκη.
Υλικά συνταγής:
350 γρ. αλεύρι
120 γρ. λάδι
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό πορτοκολιού
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
120 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. μέλι
Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
60 γρ. γλυκόζη
50 γρ. μέλι
Για το πασπάλισμα:
100 γρ. μέλι
120 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση συνταγής:
Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της
ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και γίνει η ζύμη μαλακή. Πλάθετε μικρά οβάλ
μακρόστενα μπαλάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170
βαθμούς. Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί και τα ψήνετε για 12-15 λ περίπου.
Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο,
τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα
τοποθετείτε σε πιατέλα. Περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα.
Δημοσίευση σχολίου