Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Πως να φτιάξεις την τέλεια σπιτική λεμονάδα με μέλι και ροδόνερο!



Το έτοιμο αναψυκτικό, όχι και τόσο υγιεινό, είναι μια πρόχειρη λύση για τη δίψα όταν είσαι στο δρόμο. Σπίτι όμως, μπορείς να φτιάξεις μια τέλεια λεμονάδα για σένα, την οικογένεια και τους καλεσμένους σου!


Υλικά:

  • 200-250 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από 5-7 λεμόνια)
  • 200 ml σιρόπι μελιού
  • 250 ml παγωμένο νερό
  • ½ -1 κουταλάκι γλυκού ροδόνερο
  • Παγάκια


Για το σιρόπι μελιού:

  • 200 γρ. βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 150 γρ. ελαφρύ, λεπτόρευστο μέλι


​Εκτέλεση:


Το σιρόπι από μέλι:

Σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μ’ ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μέλι.

Μόλις το σιρόπι πάρει βράση, θα σχηματιστεί αφρός στην κορυφή. Αφαιρέστε τον με ένα κουτάλι και βγάλτε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς πριν το προσθέσετε στη λεμονάδα σας.

Μπορείτε να κρατήσετε το σιρόπι μελιού στο ψυγείο, σε γυάλινο και καλά σκεπασμένο δοχείο, για 1 εβδομάδα.

Η λεμονάδα:

Σε μια κανάτα, προσθέστε τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 200 ml από το σιρόπι μελιού, το παγωμένο νερό και το ροδόνερο κι ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε λιγότερο ή περισσότερο σιρόπι αναλόγως το πόσο ξινά είναι τα λεμόνια σας ή πόσο γλυκιά θέλετε τη λεμονάδα σας.

Σερβίρετε σε ποτήρια γεμάτα πάγο και απολαύστε.

tip: Μπορείτε να φτιάξετε παγάκια από χυμό λεμονιού που καθώς θα λιώνουν θα δροσίζουν τη λεμονάδα σας και θα την ενισχύουν σε γεύση!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas