Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Με πέντε Μέτρα τα νέα μελισσοκομικά και μπάτζετ 19.4 εκατ.


Στην έγκριση της υλοποίησης των µελισσοκοµικών προγραµµάτων 2021-2023 προϋπολογισµού 19.415.026 εκατ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνολικά εγκρίθηκαν 12 επιµέρους δράσεις που περιλαµβάνονται σε πέντε Μέτρα, εκ των οποίων το Μέτρο 3 προϋπολογισµού 14 εκατ. ευρώ που επιδοτεί τον εξοπλισµό και την µετακίνηση των µελισσοκόµων είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους επαγγελµατίες του κλάδου. 
Τώρα αναµένεται µέσα στον Ιανουάριο να εκδοθεί η απόφαση µε τις λεπτοµέρειες του Μέτρου 3, ώστε να µπορέσουν οι µελισσοκόµοι να προχωρήσουν σε αιτήσεις, καθώς έκλεισαν οι δηλώσεις διαχείµασης τον περασµένο µήνα.
Όσοι δηλώσουν άνω των 20 κυψελών διαχείµασης, θα έχουν δικαίωµα:
Ένταξης στο πρόγραµµα 3.1 «Αντικατάσταση Κυψελών», ώστε να επιδοτηθούν για την αντικατάσταση του 10% των κατεχόµενων µελισσοσµηνών. Το ποσό που θα δοθεί µάλιστα για το 2020, αναµένεται να κυµανθεί κοντά στα 20 ευρώ ανά κυψέλη, καθώς ο προϋπολογισµός αυξήθηκε σε σχέση µε την περασµένη τριετία κατά 20% περίπου. Υπενθυµίζεται ότι για το 2019, το ποσό ανά κυψέλη ορίστηκε στα 18,34 ευρώ.

Οι κάτοχοι 110 κυψελών  και άνω (σύµφωνα µε την δήλωση διαχείµασης), µπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση στο πρόγραµµα 3.1 «Στήριξη Νοµαδικής Μελισσοκοµίας», ώστε να αποζηµιωθούν για τις µετακινήσεις των µελισσοσµηνών τους. Η ενίσχυση αναµένεται να κυµανθεί µεταξύ 4,6-5,2 ευρώ ανά µελισσοσµήνος.
Για να επιδοτηθούν, οι κατ’ επάγγελµα µελισσοκόµοι θα πρέπει να έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής οικογενειακής παραγωγής 5.000 ευρώ,, θεωρηµένο µελισσοκοµικό βιβλιάριο και πληρωµένες τις υποχρεώσεις τους στον ΟΓΑ.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas