Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική ιδιότητα
του μελιού χωρίς να προξενεί καμία αλλαγή στις θρεπτικές και βιολογικές του
ιδιότητες. Το κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ούτε και νοθευμένο. Αν δεν
επιθυμείτε να καταναλώσετε κρυσταλλωμένο μέλι μπορείται εύκολα σε μπεν-μαρί να
το ρευστοποιήσετε σε νερό θερμοκρασίας 40-45°C ώσπου να επανέρθει στην αρχική
του κατάσταση χωρίς να χαθούν τα θρεπτικά του συστατικά. Θα πρέπει να είμαστε
λίγο προσεκτικοί με τις θερμοκρασίες γιατί:
Mέλι που θα θερμανθεί στους 70°C για
πάνω από 5 λεπτά χάνει τα θρεπτικά του συστατικά.SLIDESHOW / ZAKYNTHOS
Home ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τι είναι η κρυστάλλωση;
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δημοσίευση σχολίου