Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Το Πιπέρι Καγιέν Σταματά την Καρδιακή Προσβολή & Καταστρέφει τα Καρκινικά Κύτταρα!


Η κόκκινη καυτερή πιπεριά καγιέν (Capsicum annuum) θα πρέπει να βρίσκεται στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά σας. Το μπαχαρικό αυτό δεν χρησιμοποιείται μόνο στην κουζίνα, αλλά εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι επίσης συνδεδεμένο με την παραδοσιακή και σύγχρονη ιατρική για πολλούς εκπληκτικούς λόγους!

Πώς θεραπεύει το σώμα μας το Πιπέρι Καγιέν;

Από την αποκατάσταση των επιθηλιακών κυττάρων του εντέρου και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων μέχρι την συμβολή του στην προσπάθεια απώλειας περιττών κιλών, το πιπέρι καγιέν θεωρείται μια υπερτροφή και σίγουρα θα πρέπει να το καταναλώνουμε πιο συχνά.
Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται για διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πέψη, συμπεριλαμβανομένων των στομαχικών διαταραχών, των αερίων του εντέρου, του πόνου στο στομάχι, της διάρροιας και των κραμπών στα στομάχι. Χρησιμοποιείται επίσης για θέματα της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων συμπεριλαμβανομένων της κακής κυκλοφορίας του αίματος, της υπερβολικής πήξης του αίματος, της υψηλής χοληστερόλης, και της πρόληψης των καρδιακών παθήσεων.
Πηγή: WebMD

1. Σκοτώνει τα Καρκινικά Κύτταρα
Ο Δρ Sanjay Κ Srivastava και οι συνεργάτες του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ θεράπευσε παγκρεατικά κύτταρα με καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό στο πιπέρι καγιέν.
Η ερευνητική ομάδα βρήκε ότι η καψαϊκίνη διαταράσσει την μιτοχονδριακή λειτουργία και προκαλεί έτσι απόπτωση (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος) στα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζει τα κανονικά παγκρεατικά κύτταρα.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η καψαϊκίνη είναι ένας ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας, οδηγεί σε απόπτωση τα καρκινικά κύτταρα και δεν προκαλεί σημαντικές βλάβες στα φυσιολογικά κύτταρα του παγκρέατος, δίνοντάς μας την ένδειξη πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιθανώς ως νέος χημειοθεραπευτικός παράγοντας για τον καρκίνο του παγκρέατος«, δήλωσε ο Dr. Srivastava.
Σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καψαϊκίνη κατέστειλε την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη των εθελοντών περίπου κατά 80%.
Ο Δρ Σόρεν Λέμαν του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai και η Σχολή Ιατρικής του UCLA, ανακοίνωσαν ότι «η καψαϊκίνη είχε μια έντονη αντι-πολλαπλασιαστική επίδραση στα κύτταρα του καρκίνου του προστάτη στον άνθρωπο σε εργαστηριακές καλλιέργειες. Επίσης επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των όγκων του προστάτη«.

2. Ενισχύει την Απώλεια Βάρους
Ελεγχόμενες μελέτες αναφέρουν ότι η προσθήκη 6-10 γραμμαρίων πιπεριού καγιέν σε κάθε γεύμα μειώνει την αίσθηση της πείνας μετά τα γεύματα και έτσι μειώνει τις θερμίδες που καταναλώνονται μέχρι τα επόμενα γεύματα.
Άλλες ελεγχόμενες μελέτες έχουν δείξει πως η καύση των θερμίδων αυξάνεται ελαφρώς στο σώμα μετά την προσθήκη στο γεύμα 10 γραμμαρίων πιπεριού καγιέν. Πηγή: τοΠανεπιστημίου του Maryland

3. Θεραπεύει το Πεπτικό Σύστημα
Μελέτες σε εθελοντές απέδειξαν την ευεργετική επίδραση της καψαϊκίνης στο γαστρικό βλεννογόνο που επενδύει εσωτερικά το στομάχι (3).
Περιέχει επίσης τις βιταμίνες Α και C, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και κάλιο, που βοηθούν το σώμα να ξαναχτίσει την εσωτερική επένδυση του στομάχου και των εντέρων.

4. Μειώνει τον Πόνο στο Σώμα
Πολλές αλοιφές και κρέμες που προορίζονται για την αντιμετώπιση του πόνου και πωλούνται στα φαρμακεία, έχουν ως βασικό συστατικό την καψαϊκίνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για θεραπείες κατά της αρθρίτιδας και του έρπητα ζωστήρα.
Χρησιμοποιείται επίσης για να ανακουφίσει από τους πόνους της νευροπάθειας και της ινομυαλγίας, καθώς και από τον πόνο στην πλάτη.

Παρασκευάστε μόνοι σας Κρέμα με Καψαϊκίνη
Αυτά που χρειάζεστε είναι:
  • 3 κουταλιές της σούπας καγιέν σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κερί μέλισσας
  • Ένα μπεν μαρί
  • Ένα γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει ερμητικά
Οδηγίες:
Ανακατέψτε μαζί το πιπέρι καγιέν σε σκόνη και το λάδι.
Ζεστάντε τα στο μπεν μαρί για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε και ανακατέψτε το τριμμένο κερί μέλισσας μέχρι να λιώσει εντελώς.
Ψύξτε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε το ζωηρά.
Επαναλάβετε το τελευταίο βήμα μια φορά ακόμη (ψύξη – ανακάτεμα).
Βάλτε το με το κουτάλι σε γυάλινο βάζο και κλείστε το καπάκι ερμητικά. Φυλάξτε το στο ψυγείο.
Η κρέμα θα κρατήσει για 1 ½ εβδομάδες
Για να τη χρησιμοποιήσετε, αλείψτε τη απευθείας στο δέρμα (χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι) σε ημερήσια βάση στο σημείο που νοιώθετε πόνο. Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας με αραιωμένο ξύδι για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπόλειμμα πιπεριάς έμεινε εκεί (θα σας κάψει και θα σας τσούξει, αν έρθει σε επαφή με τα μάτια ή τη μύτη σας).

5. Προστατεύει την Καρδιά σας
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Cincinnati διαπίστωσε ότι η επάλειψη καψαϊκίνης σε συγκεκριμένες θέσεις στο δέρμα σε ποντίκια οδήγησε τα αισθητήρια νεύρα του δέρματος να στείλουν σήματα στο νευρικό σύστημα. Αυτά τα σήματα ενεργοποίησαν την κυτταρικά μονοπάτια επιβίωσης στην καρδιά που την προστατεύουν.
Οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση 85% στην καταστροφή των καρδιακών κυττάρων όταν χρησιμοποίησαν καψαϊκίνη.
«Η τοπική εφαρμογή καψαϊκίνης δεν έχει σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα σε ένα ασθενοφόρο ή στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών, ώστε να αποτραπεί ο θάνατος από ανακοπή καρδιάς», ανέφερε ο Keith Jones, PhD, ερευνητής στο Τμήμα Φαρμακολογίας και κυτταρικής Βιοφυσικής.
«Αν αυτή η θεραπεία αποδειχθεί αποτελεσματική σε ανθρώπους, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τους κινδύνους ή / και το θάνατο στις περιπτώσεις μιας στεφανιαίας απόφραξης, ελαττώνοντας έτσι την έκταση και τις συνέπειες μιας καρδιακής προσβολής.» Εξηγεί.
Επιπλέον, ο Δρ John R. Christopher επισημαίνει ότι «Σε 35 χρόνια διδασκαλίας, εμπειρίας και δουλειάς πάνω σε τέτοια περιστατικά, δεν έχω χάσει ποτέ κάποιον ασθενή από καρδιακή προσβολή, που τον έχω προλάβει μετά από κλίση στο σπίτι και ο λόγος είναι πως κάθε φορά που πάω (αν εξακολουθεί να αναπνέει) τον καταβρέχω με εκχύλισμα πιπεριάς καγιέν (ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό) και μέσα σε λίγα λεπτά σηκώνεται όρθιος. «
Πηγή: NaturalNews

Όπως διαβάσαμε, ο Δρ John R. Christopher προτείνει να έχουμε μαζί μας εκχύλισμα πιπεριού καγιέν, ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, και να το εφαρμόζουμε στον ασθενή από καρδιακή προσβολή καθώς αυτός περιμένει το ασθενοφόρο να φτάσει.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas