Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ερώτηση για την μελισσοκομία


Θα ήθελα να ασχοληθώ με τη μελισσοκομία, επειδή όμως είμαι νέος χωρίς γνώσεις θα ήθελα να μου πείτε για το πώς και τι γνώσεις θα πρέπει να κατέχω.
Απάντηση...
Η ενασχόληση με τη μελισσοκομία είναι ιδιαίτερη και ως εκτούτου κρύβει μαγικές εμπειρίες αλλά και πολλές δυσκολίες. 
Επειδή ακόμα και ως χόμπι, θα χρειαστεί να δαπανήσετε αρκετά χρήματα προκειμένου να το ασκήσετε, καλά θα είναι να γίνουν μικρά και σταθερά βήματα. 
Κατ' αρχήν θα είναι καλό να βρείτε κάποιο βιβλίο μελισσοκομίας και να το διαβάσετε. Είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε να μπαίνετε σε αυτόν τον κόσμο. Τα θέματα που αφορούν τη μελισσοκομία είναι πολλά και γι' αυτό χρειάζεται κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο αρχικά.
Στη συνέχεια θα ήταν πολύ χρήσιμο, να βρείτε κάποιον μελισσοκόμο ή έστω κάποιον που να γνωρίζει ορισμένα πράγματα και φυσικά να θέλει να σας δείξει. Να έχει δικά του μελίσσια και να πάτε μαζί του για να δείτε και στην πράξη τη διαδικασία επιθεώρησης και χειρισμού των μελισσιών. Εάν αυτό αρχίζει να σας αρέσει μπορείτε να συνεχίσετε στο επόμενο βήμα που είναι η απόκτηση μικρού αριθμού μελισσιών (όχι πάνω από 5). 
Ο στόχος σας πλέον θα είναι να μάθετε από αυτά τα μελίσσια και όχι κατ΄ ανάγκη η παραγωγή μελιού. Αν προκύψει ένας τρύγος, φυσικά είναι επιθυμητό! Το ζητούμενο είναι να εξοικειωθείτε, να κάνετε λάθη, να μάθετε και να συνεχίσετε να έχετε απορίες κατά την πρακτική εφαρμογή, που θα σας οδηγήσουν στην αναζήτηση μέσα από διάβασμα, των απαντήσεων... 
Αυτό θα σημαίνει πως έχετε κολλήσει το μικρόβιο της μελισσοκομίας! 
Από κει και μετά τα πράγματα θα είναι όλο και πιο εύκολα, καθώς η εμπειρία θα βοηθάει στην επίλυση καταστάσεων.
Φυσικά μετά ακολουθεί η αναζήτηση μελισσοκομικών φυτών, ορθοί κανόνες καταπολέμησης ασθενειών, σωστοί χειρισμοί, αλλαγή βασιλισσών και πολλά άλλα.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas