Έχετε αρκετούς λόγους για να μείνετε μακριά από τη ζάχαρη, η κατανάλωση της οποίας έχει συνδεθεί με πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
Το εγχείρημα όμως είναι δύσκολο, για πολλούς ακατόρθωτο, καθιστώντας τα φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης αναγκαίο κακό.
Γνωρίζετε όμως πραγματικά, πόσο υγιεινά είναι τα εναλλακτικά υποκατάστατα που έχετε επιλέξει;
Δείτε στην παρακάτω gallery 5 φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης, καθώς και ποιο από αυτά πρέπει να αποφεύγετε.
ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΥΗΣ: ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, Η ΑΓΑΥΗ ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΤΟΥ ΤΕΚΙΛΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΡΟΥΚΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ, ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, Η ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΑΓΑΥΗ ΧΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ.
ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β1, Β2, Β3 ΚΑΙ Β6, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ (350, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΛΙΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ.
ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ: ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΛΗ ΠΗΓΗ ΜΑΓΓΑΝΙΟΥ, ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ.
ΜΕΛΙ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ. ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ, ΤΟ ΜΕΛΙ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ.
ΜΕΛΑΣΑ: ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Β, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΣΙΔΗΡΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΜΑΓΓΑΝΙΟ, ΣΕΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟ.
Δημοσίευση σχολίου