Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Κοτόπουλο στο τηγάνι με μέλι και λεμόνι



Υλικά που θα χρειαστούμε:


4 μπουτάκια κοτόπουλο με πέτσα (χωρίς κόκκαλο)

1 κ.σ. μέλι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Χυμό από 2 μεσαία λεμόνια

¼ φλ. ελαιόλαδο

¼ κ.γλ. ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία


Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω. Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία πιο παχύρευστη σάλτσα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου