Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες χιλιάδες μελίσσια με εκατομμύρια μέλισσες από ΗΠΑ και Καναδά κατευθύνονται τούτες τις μέρες στην Καλιφόρνια για να υποστηρίξουν την βιομηχανία αμυγδάλου της πολιτείας.

Ο Φεβρουάριος είναι γνωστός για τους μελισσοκόμους επειδή τον μήνα αυτό λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο γεγονός επικονίασης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η επιτυχία ή η αποτυχία της επικονίασης - και τελικά της παράγωγης αμυγδάλου- καθορίζει τις τιμές του αμυγδάλου και δημοφιλών προϊόντων όπως το γάλα αμυγδάλου σε όλο το κόσμο.

«Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για να προετοιμάσουμε τις μέλισσες», είπε η Sierra Malnove, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της Creamed Honey Company στο Palm Beach Gardens. Φορτώσαμε 600 μελίσσια σε ένα φορτηγό που θα ταξιδέψει από τη Φλόριντα στην Καλιφόρνια για την ετήσια επικονίαση των αμυγδαλιών της πολιτείας

Η Καλιφόρνια είναι πολύ αυστηρή και πολύ δύσκολη. Για να μπουν οι μέλισσες μας, απαιτούν να είναι σε πολύ καθαρές κυψέλες χωρίς ξένα υπολείμματα».

Δεν δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι μέλισσες θα γίνουν δεκτές στην Καλιφόρνια. «Μόλις φτάσουν σε αυτόν τον σταθμό γεωργίας στα σύνορα της Καλιφόρνια, θα επιθεωρήσουν στο ημιφορτηγό», είπε ο Malnove.

«Αν βρουν καθόλου μυρμήγκια, θα στείλουν τα μελίσσια πίσω».

Οι μεγάλοι αμυγδαλοπαραγωγοί στην κεντρική κοιλάδα της Καλιφόρνια, έκτασης 1,6 εκατομμυρίων στρεμμάτων, προτρέπουν τους μελισσοκόμους σε όλες τις ΗΠΑ να στείλουν τις υγιείς κυψέλες τους στις αμυγδαλιές.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα δε περιέχουν γλουτένη. Συνοπτικά, τα αμύγδαλα αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, φυτικής πρωτεΐνης και καλών μονοακόρεστων λιπαρών. Επιπλέον είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, καθώς και σε βιοτίνη, βιταμίνη Β2 και άλλα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που επιδρούν θετικά στη καρδιαγγειακή υγεία, ενώ επίσης μειώνουν το γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος στο οποίο καταναλώνονται. Τέλος, τα αμύγδαλα είναι υψηλής περιεκτικότητας ξηρός καρπός σε ιχνοστοιχεία συμπεριλαμβανομένων το μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και χαλκό. Συνεπώς, τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα προϊόντα τους μας προσφέρουν όλα αυτά τα παραπάνω οφέλη για τα οποία αξίζει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Πηγή

Δείτε ένα video που βρήκαμε:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas