Κάτι ενδιάμεσο σε γεύση μεταξύ σιμιγδαλένιο χαλβά και μπουγάτσα κρέμα.
Η φιτούρα είναι παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, συνήθως προσφέρεται στην γιορτή του Αγίου Διονυσίου! Δεν είναι τίποτα άλλο από μια πηχτή κρέμα που φτιάχνεται από σιμιγδάλι και νερό. Όποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο, θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα.
Υλικά
- 250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
- 750 γρ. νερό
- μια πρέζα αλάτι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- κανέλα & ζάχαρη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλάτι, Συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Όταν το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πινέλο ένα σκεύος διαστάσεων 20Χ30 εκατοστών και αφού αδειάσουμε το μείγμα, το στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 10 ώρες και κατόπιν το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια σε μέτρια φωτιά έως ότου να πάρουν χρώμα.
Μετά το τηγάνισμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Δημοσίευση σχολίου