Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΨΥΧΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Καιρός: Αρχής γενομένης από την Κυριακή 27 Φλεβάρη και έως και το τέλος του πρώτου 10ημέρου του Μαρτίου, το καιρικό σκηνικό στην Ελλάδα θα είναι άκρως χειμωνιάτικο.

Διαδοχικές ψυχρές εισβολές θα κρατούν τον υδράργυρο σε χαμηλά επίπεδα και βαρομετρικά χαμηλά θα προκαλούν φαινόμενα, χιονοπτώσεων στα ορεινά - ημιορεινά, αλλά ενδεχομένως και πεδινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας και βροχοπτώσεων - καταιγίδων στα υπόλοιπα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο GFS βλέπει -μάλιστα- μια πολύ πιο σοβαρή ψυχρή εισβολή από αυτή του επόμενου τριημέρου, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου, ικανή να ρίξει σε πολύ χαμηλά -για την εποχή- επίπεδα τον υδράργυρο και να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Αττική.

Θα δείτε στο βίντεο κατά σειρά τον χάρτη αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πανευρωπαϊκά και εν συνεχεία πάνω από την Ελλάδα, όπου οι μωβ αποχρώσεις υποδηλώνουν χιονοπτώσεις και τέλος τον χάρτη χιονοκάλυψης της Ελλάδας.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas